Občina Veržej NAJ občina 2016 v kategoriji manj kot 10.000 prebivalcev

Bralci revije Eko dežela so za NAJ občine 2016 izbrali Ljubljano, Žalec in Veržej

Prlekija-on.net, petek, 25. november 2016 ob 09:02
Veržej

Veržej

Po celoletni raziskavi so bralci revije Eko dežela izbrali najboljše občine – občine, ki so svojim občanom najbolj prijazne – glede na 12 različnih kazalnikov, po katerih so jih spraševali.

Pri vsakem kazalniku so naredili tri kategorije: najbolje ocenjeno mestno občino, najbolje ocenjeno občino z več kot 10.000 prebivalci in najbolje ocenjeno občino z manj kot 10.000 prebivalci.

Med mestnimi občinami je bila najbolje ocenjena letošnja Zelena prestolnica Evrope, Mestna občina Ljubljana, med občinami z več kot 10 000 prebivalci pa občina Žalec, Občina Veržej pa je najbolje ocenjena občina z manj kot 10.000 prebivalci.

Občino Veržej sestavljajo vasi Veržej, Banovci in Bunčani, njena površina je 12 km2. Posebno skrb občani posvečajo ekologiji, saj imajo Banovci in Veržej urejeno čistilno napravo in kanalizacijo ter urejen odvoz smeti. Zelo se posvečajo tudi močni družbeni dejavnosti na področju gasilstva, kulture, športa in turizma.

»Sem zelo zadovoljen, tudi osebno godi takšna pohvala. V občini poskušamo biti blizu vsem občanom – 1350 nas je in vsi se poznamo med seboj. To je mogoče le v manjših občinah. Če se ne srečamo na Občini, se pa kje drugje: v trgovini, pri maši ali pa na gasilski veselici. Tako je tudi pot reševanja težav zelo hitra,« je prednosti majhnosti ob najvišjih ocenah v anketi za revijo Eko dežela izpostavil župan občine Veržej, Slavko Petovar.

Naj občina 2016


Več v Kultura in izobraževanje