Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer pripravil božično novoletni koncert z gosti

Na odru so se orkestru pridružili Mišo Kontrec, Klavdija Štuhec, Vokalna skupina Notke POŠ Cven, Adi Smolar in Tadej Vesenjak

Prlekija-on.net, petek, 16. december 2016 ob 13:39
Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simona Pirc Katalinič, je v četrtek, 15. decembra, v Domu kulture v Ljutomeru, pripravil božično novoletni koncert z gosti. Na odru so se jim pridružili Mišo Kontrec, Klavdija Štuhec ter Vokalna skupina Notke POŠ Cven, kot osrednji gost večera pa je nastopil Adi Smolar, ki je ob tem na oder povabil še prleškega kantavtorja Tadeja Vesenjaka.

Na koncertu smo lahko prisluhnili melodijam tamburaškega orkestra, ki je zaigral pesmi slovenskih izvajalcev, slovenske ljudske pesmi, zabavne pesmi iz slovenske popevke ter tuje pesmi, tudi času primerne - božične. Pesmi so popestrili gosta Mišo in Klavdija ter Vokalna skupina Notke.

Člani orkestra so polni dvorani ponovno dokazali, da zmorejo ohranjati glasbo teh posebnih instrumentov, saj so pokazali svoj talent in voljo do ustvarjanja glasbe v svojih treh letih obstoja. Ob tem je nekaj besed spregovoril predsednik kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Miroslav Steržaj, ki se je orkestru zahvalil za dosedanje odlično delo ter jim zaželel še uspešno pot naprej.

Med programom sta nastopila osrednji gost koncerta Adi Smolar in Tadej Vesenjak. V dvorani se je oglasil tudi božiček, ki je izžrebal številke vstopnic ter številnim podaril darila. Povezovalec programa je bil Bernard Rebernik.

Program koncerta:
  • Pepel in kri: DAN LJUBEZNI (prir.: Neža Žgur), vokal: Mišo Kontrec
  • Urban Koder: CVETJE V JESENI
  • Mojmir Sepe / Elza Budau: POLETNA NOČ (prir.: Simona Pirc Katalinič), vokal: Klavdija Štuhec
  • Vlado Kreslin: NAMESTO KOGA ROŽA CVETI (prir.: Tone Grahek), vokal in violina: Mišo Kontrec
  • Adi Smolar: LE PRIDI (prir.: Simona Pirc Katalinič)
  • James Lord Pierpont: JINGLE BELLS (prir.: Simona Pirc Katalinič), Vokalna skupina Notke POŠ Cven
  • Puerto Rican / J. Feliciano: PELIZ NAVIDAD (prir.: Damir Zajec), Vokalna skupina Notke POŠ Cven
  • John Lennon: THIS IS CHRISTMAS (prir.: Franjo Batorek), Klavdija Štuhec in Vokalna skupina Notke POŠ Cven
  • Irving Berlin: WHITE CHRISTMAS (prir.: Damir Zajec), vokal: Klavdija Štuhec
  • Franz Gruber: SVETA NOČ (prir.: Simona Pirc Katalinič), vokal: Klavdija Štuhec in Mišo Kontrec
  • Jože Privšek / Alfi Nipič: SILVESTRSKI POLJUB (prir.: Damir Zajec), vokal: Mišo Kontrec in Klavdija Štuhec
Koncert je orkester zaključil še z dodatno pesmijo, Nocoj je ena luštna noč, po koncertu pa so gostitelji povabili še vse obiskovalce na prijeten klepet ob pogostitvi.

Člani orkestra: Bisernica 1: Mira Rebernik Žižek; Bisernica 2: Irena Marinič; Brač 1: Anita Kumer; Brač 1: Marjan Rozmarič; Brač 2: Mojca Rozmarič; Brač 2 in strokovna vodja: Simona Pirc Katalinič; Brač 3: Zoran Felbar; Bugarija: Zdravko Patty; Tamburaški bas: Martina Kuzma; Čelo: Biserka Škrinjar.


Več v Kultura in izobraževanje