Brigita, Melita, Marija, Alina in Aljoša ob dedku Mrazu

Obisk tretjega dobrega moža decembra na novoletni dan

Filip Matko Ficko, nedelja, 1. januar 2017 ob 17:43
Dedek Mraz v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Dedek Mraz v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Po obiskih Miklavža in Božička, se je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil še tretji dobri mož decembra - dedek Mraz. Ob obilici dela z raznašanjem daril, si je za stanovalke in stanovalce tega doma »rezerviral« prvi dan v novem letu, ko so že vsi menili, da ga sploh ne bo.

V svojem spremstvu je tokrat dedek Mraz imel kar tri »starejše« snežinke: stanovalko Brigito, kuharico Melito in prostovoljko Marijo - babico Zimo. Le-ta pa je imela s seboj še ledeno kraljico Elzo (Alino) iz Ledenega kraljestva ter njenega spremljevalca, varuha princa Crista (Aljoša).Tako je v samem uvodu obiska tik pred opoldanskim novoletnim kosilom v veliki DOSOR-jevi restavraciji zadonela lepa melodija klavirja izpod spretnih prstov kuharice - snežinke Melite Rauter. Stanovalke in stanovalci so takoj prisluhnili in babica Zima izpod Triglava je lahko napovedala nastop najmlajših s pesmico od dedku Mrazu »Siva kučma, bela brada«. Stanovalka - snežinka Brigita Živec je vsem prebrala svojo pesem »Za srečno novo leto«, kajti kot članica literarnega krožka je znana »domska poetinja«. Sledil je poziv k obisku tretjega dobrega moža decembra in po prihodu je seveda sledil tudi njegov nagovor. Dedek Mraz je ob zaključku besedovanja vsem zaželel obilo zdravja in sreče v letu 2017. Tedaj pa je babica Zima - prostovoljka Marija Erveš, ki je vso dogajanje fotografirala, ves čas nekaj pozvanjala, dedku Mrazu pripravila košarico z bombončki za vse stanovalke in stanovalce, ki so se zbrali pri kosilu v DOSOR-jevi veliki restavraciji. Razdeljevanje bombončkov je obogatila s svojim igranjem na harmoniko kuharica Melita, ki so ji ob petju pritegnili številni zbrani v restavraciji.

Obisk tretjega dobrega moža decembra na novoletni dan v DOSOR-ju vsekakor ni bil odveč, kajti tovrstnih obiskov si stanovalke in stanovalci doma želijo več, da se jim popestri dneve, ko se jim spomin povrne na mlada leta, kajti tedaj je bilo vse lepše in drugače...

Še pesmica Brigite Živec (31.12.2016) »Za srečno novo leto«:

Že Novo leto je pred vrati,
to 17-o bo v 21-em stoletju,
za nami je vse dobro in slabo,
a kaj nas čaka v Novem –
                                ne vemo !

Odhajajoče leto je bilo – še kar,
čeprav na svetu je denar vladar, 
je vojna vihra daleč še od nas,
o tretji sliši se besedovanje –
                              prav na glas !

Nikar – dovolj na svetu je bilo morije,
dovolj grozot, sovražne razprtije,
želimo dobrosrčnost ter sodelovanje,
in spoštovano naj bo tudi – znanje !

Vsem stanovalcem DOSOR-ja
ter zaposlenim, vsem našim svojcem,
radenskim občanom,
še od Pomurja do Ljubljane,
čez slovenske vse poljane,
po deželi vsej »Podalpski«,
tja do Krasa in Primorja,
in še d lje –
preko daljnega obzorja
vse tja, kjer dobri so ljudje –
ŽELIMO mir in blagostanje,
dobro voljo, spoštovanje,
naj nam bo vsem,
od srčka do srčka razpeto

SREČNO in MIRNO NOVO LETO !


Več v Družabno