Okoljsko aktivni ljutomerski dijaki

Okoljsko aktivni so tudi dijaki z ljutomerske gimnazije Franca Miklošiča, ki sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje

Prlekija-on.net, sreda, 4. januar 2017 ob 12:16
Dekoracija iz folij na vhodu šole in smrečica iz odpadnega papirja

Dekoracija iz folij na vhodu šole in smrečica iz odpadnega papirja

Okoljska odgovornost na slovenskih srednjih šolah, ki sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje, narašča. To kaže Anketa o okoljskih aktivnostih šol, ki v letošnjem šolskem letu sodelujejo v projektu.

Zahvaljujoč ambicioznim dijakom in mentorjem pri izvajanju okoljskih aktivnosti večina šol (89 %) ocenjuje, da je njihova okoljska odgovornost na visoki ravni. Šole, ki letos sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje so aktivne na raznolikih področjih zmanjševanja ogljičnega odtisa. Največ pozornosti namenjajo aktivnostim, s katerimi spodbujajo odgovorno ravnanje z odpadki ter skrbijo za urejeno in čisto okolico. Priložnosti za večjo angažiranost šol so še pri spodbujanju odgovornega odnosa do hrane in manjše porabe energije.

Okoljsko aktivni so tudi dijaki z ljutomerske gimnazije Franca Miklošiča, ki v vsaki radijski oddaji Glas GFML objavijo eko novičko. Radijski oddaji sta na sporedu vsak četrtek na dveh lokalnih radijskih postajah. Prav tako aktivni so bili pri okraševanju šole, saj so vso dekoracijo izdelali iz odpadnih materialov. Tako so vhod šole polepšali z odpadnimi plastičnimi folijami za grafoskop in plastičnimi ovitki, okolju prijazne dekoracije pa so krasile tudi učiteljsko zbornico in učilnice.

O kampanji Pozor(!)ni za okolje
Kampanja Pozor(!)za okolje, katere pobudnik je družba Goodyear Dunlop Sava Tires, prerašča v vseslovensko okoljevarstveno gibanje. V sedmem letu združuje več kot 16.000 dijakov s 33 slovenskih srednjih šol in 30 partnerskih organizacij v skupnih prizadevanjih za zmanjševanje ogljičnega odtisa. Kampanjo med drugim podpirata tudi Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podrobnosti o tem okoljskem projektu lahko preberete na spletnem mestu kampanje ali na Facebook strani.


Več v Kultura in izobraževanje