Novo v Ljutomeru – z Vital Fit do zdravja

Vadba poteka pod vodstvom diplomiranega športnega trenerja in osebnega trenerja fitnesa pri Fitnes zvezi Slovenije (FZS), Marka Pozderca

Prlekija-on.net, sobota, 7. januar 2017 ob 20:011
Društvo Vital Fit

Društvo Vital Fit

Zaradi pomanjkanja gibanja pri splošni populaciji so se odločili ustanoviti organizacijo, preko katere bi lahko gibanje približali ljudem in tako je nastalo Društvo za razvoj gibalnih sposobnosti in izboljšanje kakovosti življenja Vital Fit.

Društvo Vital Fit je bilo ustanovljeno z namenom ozaveščanja ljudi o pomenu gibanja, saj lahko le s strokovnim znanjem, poučevanjem in vzgojo naredimo korak v pravo smer – tako posameznik kot družba. Univerzalnega vzorca za vadbo in pravilno prehrano ni, zato je pomembno, da sta prilagojeni posamezniku, saj le tako lahko dosežemo želene rezultate. Za spremembo in izboljšanje kakovosti življenja je torej potreben celosten in individualen pristop. Društvo med drugim sodeluje s trenerji, fizioterapevti, zdravniki, prehranskimi svetovalci, maserji in drugimi strokovnimi delavci. Vadba z Vital Fit ni samo vadba, temveč je preobrazba posameznika od znotraj navzven.

Njihovo poslanstvo je ozaveščanje o pomenu gibanja za zdravje in približevanje vadbe posamezniku, z namenom izboljšanja kakovosti njegovega življenja in družbe. To počnejo skozi naslednje vadbene programe:

Osebno trenerstvo Program zdrava hrbtenica
Preoblikovanje telesa Preventivna vadba
Izguba maščobe Korekcijska vadba
Prehransko svetovanje Post-rehabilitacijski program
Pridobitev mišične mase Vadba za seniorje
Vadba za moč Vadba za podjetja
Vadba za gibljivost Krepitev srčno-žilnega sistema
Kondicijska priprava športnikov Meritve telesne sestave, gibljivosti, telesne asimetrije

Vadba poteka pod vodstvom diplomiranega športnega trenerja in osebnega trenerja fitnesa pri Fitnes zvezi Slovenije (FZS), Marka Pozderca. Je strokovnjak na področju poznavanja človeškega telesa in njegovega delovanja. S fitnes vadbo se je začel ukvarjati leta 2007, še prej pa je poučeval deskanje na snegu in se ukvarjal z boksom. Študiral je na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer Športno treniranje – specializacija na področju fitnesa, kjer je tudi diplomiral z odliko pod mentorstvom priznanega strokovnega delavca v športu, prof. dr. Rada Pišota. Znanje je pridobil tudi na licenčnih tečajih FZS, kjer je leta 2013 postal vaditelj fitnesa, leto kasneje pa še inštruktor. Letos je pridobil naziv najvišje stopnje FZS – osebni trener fitnesa. Med drugim je tudi mentor pri FZS za bodoče generacije strokovnih delavcev FZS in mentor na Pedagoški fakulteti v Mariboru za bodoče diplomante smeri Športno treniranje, panoga fitnes.

Na različnih delavnicah je pridobil uporabno znanje za vadbo pilatesa, vadbo s TRX trakovi, kettlebell-i, elastiko in drugimi rekviziti, kar rad vključuje v vadbo v kombinaciji s klasično fitnes vadbo z lastno težo, prostimi utežmi in trenažerji. Vsekakor vadbo prilagaja posamezniku, njegovim pomanjkljivostim, ciljem in preferencam ter s tem skrbi za motivacijo vadečega, ki je najbolj pomembna za končni uspeh. Ključnega pomena je tudi sprememba miselnosti posameznika, za katerega je pomembno, da zunanjo motivacijo zamenja z notranjo, saj bo le tako sprejel vadbo kot vseživljenjsko in bo uspešen na svoji poti.

Človeško telo je zaradi svojih funkcij, sposobnosti in delovanja najboljši in najbolj neverjeten stroj, ki si ga bomo kadarkoli lastili. Zato je z njim potrebno ravnati pametno in preudarno, saj imamo le eno, s katerim smo nerazdružljivi za vse življenje. Predvsem pa mu je potrebno zagotoviti triado zdravja – dovolj kakovostnega gibanja, kakovostne prehrane in kakovostnega spanca.

Društvo Vital Fit deluje v ŠIC Fitnes Ljutomer, ki se nahaja v Športno izobraževalnem centru (ŠlC) Ljutomer, na Grossmanovi 7, zraven Gimnazije Ljutomer.

Za vse, ki želijo narediti prvi korak k izboljšanju samega sebe ali videti kako poteka vadba z Vital Fit, ponujajo GRATIS uvajalni trening. Rezervirajte si svoj termin na 031 323 471 (Marko) ali marko.pozderec@vital-fit.si. Lahko pa jih obiščete na spletni strani www.vital-fit.si in na Facebook strani Društvo Vital Fit.

Izberite Vital Fit. Izberite zdravje!