Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici obeležujejo 250 let šolstva in 50 let vrtca

Minuli teden se je odvila prva prireditev, kjer so nastopile domače glasbene skupine in glasbene šole, ki jih obiskujejo učenci OŠ

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. januar 2017 ob 09:42
Prireditev ob 250-letnici šolstva OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Prireditev ob 250-letnici šolstva OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici v letu 2017 obeležujemo častitljivi obletnici, 250 let šolstva in 50 let vrtca. Leto 2017 bo na naši šoli praznično in slavnostno.

Tako, se je v četrtek, 12. 1. 2017, odvila prva prireditev, kjer so nastopile domače glasbene skupine in glasbene šole, ki jih obiskujejo naši učenci. Tim, ki so ga sestavljale učiteljice in vzgojiteljice, je pripravil odličen izbor glasbenih točk. Kot prvi so nam zaigrali člani domače glasbene skupine Jurjofški paglafci, nato so se na odru zvrstili učenci GŠ Goter, GŠ Gornja Radgona in GŠ Maestro ter učenci mentorjev Darka Novaka in Ivana Fleisingerja. Po nekaj letih so stopili skupaj tudi fantje dveh domačih ansamblov in tako so nas s svojimi vižami razveselili člani ansambla Bratov Kurbos in ansambel Novak. Prijetno glasbo sta z besedami spretno povezala naša učenca Julija Paldauf in Miha Pohar.

Na glasbenem večeru je g. ravnatelj Marko Kraner v slavnostnem nagovoru predstavil maskoto našega jubilejnega leta, sovo. Maskota sova, je bila izbrana na šolskem likovnem natečaju. Idejo sta osnovali učenki 5. razreda, Alja Marinič in Tjaša Glavica.

Torej, prva prireditev ob jubilejnem letu je mimo. Verjamemo, da vam je bila všeč in da se boste z veseljem udeležili še vseh naslednjih.

Vida Štuhec Kuri


Več v Kultura in izobraževanje