Neznanka z domnevnimi ortopedskimi pripomočki ogoljufala več občanov

Neznana ženska je občanom obljubila ortopedske pripomočke, katere so ji plačali vnaprej, a jim jih ni dostavila

Prlekija-on.net, sreda, 25. januar 2017 ob 09:185
Policija svari občane, naj bodo pazljivi

Policija svari občane, naj bodo pazljivi

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 24. januarja, ob 09:15 uri, sprejeli zapisnik zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Goljufija«, katerega je osumljena do sedaj še neidentificirana ženska, ki je občanu obljubila ortopedske pripomočke, katere ji je plačal vnaprej, a mu jih ni dostavila. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljenka pri več občanih storila enaka kazniva dejanja, zato oškodovance pozivajo, da oškodovanje prijavijo na tel. številko 113 ali na Policijsko postajo Ormož.

Ob tem so podali tudi opis storilke: neznana ženska stara okrog 50 let, bele polti, okroglega obraza, močnejše postave, črnih do ramen segajočih las, brez očal, visoka okrog 165 do 170 cm, govorila je z ljubljanskim naglasom, oblečena v rjavo kratko bundo in črne hlače, imela je manjšo žensko torbico, bila pa je peš.

Že v ponedeljek, 16. januarja, so bili obveščeni, da na območju občine Sveti Tomaž v Pršetincih, neznana ženska prodaja medicinske pripomočke. Ugotovljeno je bilo, da je neznana ženska poskušala prodati medicinske pripomočke, vendar pa za to ni imela ustreznega dovoljenja in je šlo najverjetneje za poskus goljufije. Neznanke policiji kasneje ni uspelo izslediti, tudi ni znano, ali sta ta dva primera povezana.

Občanom, ki jih na cesti ali domovih obiščejo njim nepoznani ljudje ter jim v prodajo ponujajo različne izdelke sumljive kakovosti in porekla, policija svetuje, da od njih zahtevajo, da se identificirajo, da so pozorni, koliko ljudi sodeluje pri prodaji, saj ugotavljajo, da pogosto en človek prodaja predmete, drugi člani združbe pa izvršujejo premoženjska kazniva dejanja, kot so tatvine iz vozila na cesti ali tatvine iz stanovanj.


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25