V trčenju treh osebnih vozil, huje poškodovan 16-letnik

Gasilci PGD Ormož so s tehničnim posegom rešili dve osebi iz vozil

Prlekija-on.net, sreda, 1. februar 2017 ob 12:563
Prometna nesreča na cesti Ormož–Ptuj, foto: PGD Ormož

Prometna nesreča na cesti Ormož–Ptuj, foto: PGD Ormož

V sredo, 1. februarja, okoli 6. ure zjutraj, so na cesti Ormož–Ptuj v naselju Osluševci, v občini Ormož, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ormož so s tehničnim posegom rešili dve osebi, pomagali reševalcem, na vozilih odklopili akumulatorje, razsvetljevali kraj nesreče, počistili cestišče in s ceste odstranili poškodovana vozila.

Štiri poškodovane osebe so reševalci NMP Ormož prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravočasnega zaviranja 47-letnika, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Podgorcev proti glavni cesti Ptuj-Ormož. Ker pred križiščem na poledenelem vozišču ni uspel pravočasno ustaviti, ga je zaneslo na prednostno cesto. V tistem trenutku je iz njegove leve strani, iz smeri Ormoža, pripeljal 28-letnik in trčil v zadnji levi del vozila povzročitelja. Za tem je v zadnji desni del vozila povzročitelja trčil še 38-letnik, ki je tedaj pripeljal iz smeri Ptuja proti Ormožu. Pri tem se je slednji lažje poškodoval. Lažje telesne poškodbe sta utrpela še povzročitelj prometne nesreče in eden izmed dveh 16-letnih sopotnikov v vozilu povzročitelja. Drugi 16-letnik je utrpel hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

Cesta je bila zaradi nesreče nekaj časa tudi popolnoma zaprta, obvoz pa je bil urejen po lokalnih cestah. Sicer pa so bile ceste zaradi ledenega dežja zjutraj poledenele in spolzke, nekatere tudi povsem neprevozne.


Več v Črna kronika