Pravljica v štirih jezikih v vrtcu Križevci

Letos so počastili Slovenski kulturni praznik s proslavo, kjer so poslušali Slovensko himno, prisluhnili deklamaciji Kultura, si ogledali primere neprimernega vedenja na prireditvi ter si ogledali projekcijo o Francetu Prešernu

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 18:141
Slovenski kulturni praznik v vrtcu Križevci

Slovenski kulturni praznik v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci se trudimo, da otrokom posredujemo čim več kulturnih dobrin. Otroke vzgajamo tako, da razvijajo kulturo v sebi, v svojem ožjem in tudi širšem okolju, kar je pomembno poslanstvo tudi vsakega odraslega. Oblikujemo osnove v kulturi odnosov, kulturi komunikacije in obnašanja, otroke seznanjamo s spoštovanjem pisane in govorjene besede ter z različnimi umetniškimi zvrstmi.

Letos smo počastili Slovenski kulturni praznik s proslavo, kjer smo poslušali Slovensko himno, prisluhnili deklamaciji Kultura, si ogledali primere neprimernega vedenja na prireditvi ter si ogledali projekcijo o Francetu Prešernu. Prav poseben dogodek v vrtcu je bil, ko smo poslušali pravljico Volk in sedem kozličkov v kar štirih jezikih, od tega v treh tujih (nemškem, makedonskem in slovaškem), ki so nam jih pripovedovale mamice otrok, ki obiskujejo naš vrtec, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Preko različnih dejavnosti smo gradili pozitiven odnos do svoje države in krepili občutek pripadnosti, spoznavali simbole Slovenije in Evropske unije ter pridobivali konkretne izkušnje za sprejemanje drugačnosti; spoštovanje vrednost lastne in tuje kulture.

Renata Slavinec Berden

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54