Otroci vrtca Ljutomer za zaključek bralnega Ostržka prejeli nagrade

Podelitev bralnega Ostržka otrokom vrtca Ljutomer, kjer so prisluhnili tudi zgodbi o morskem psu Antonu

Prlekija-on.net, petek, 17. februar 2017 ob 16:17
Zaključek bralnega Ostržka

Zaključek bralnega Ostržka

Branje je najboljše učenje, zato v vrtcu Ljutomer spodbujajo branje odraslega otrokom. V četrtek, 16. februarja, so tako v Domu kulture Ljutomer pripravili prireditev, namenjeno zaključku predšolske bralne značke oz. bralnega Ostržka.

V današnjem času pravljice predstavljajo izhod iz resničnosti, ki nas popelje v svet neskončnih sanj in domišljije, zato je zelo pomembno, da otroke uvajamo na branje in pripovedovanje, saj bodo le na ta način lahko primerno razvijali jezikovne in govorne sposobnosti. To je v uvodu poudarila tudi vzgojiteljica vrtca Nada Rajtman. Vse je pozdravila še ravnateljica vrtca Ljutomer, Ksenija Žuman, ki je med drugim dejala, da branje ne vzpodbuja le mišljenja, govorjenja, socialnega in čustvenega razvoja, ampak se ob branju vzpostavlja topel, čustveni odnos med otrokom in odraslim, ki je pomemben pri oblikovanju otrokove osebnosti. Bralni pismenosti v vrtcu Ljutomer dajejo velik poudarek.

Gost tokratne prireditve je bil Luka Vasle, ki je otrokom in vsem zbranim uprizoril svojo zgodbo o morskem psu Antonu, nato pa so otroci iz rok ravnateljice za osvojitev bralnega Ostržka prejeli tudi lepo nagrado - knjigo.


Več v Najmlajši