Močno pod vplivom alkohola vozil po avtocesti v nasprotni smeri

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel 27-letni voznik v organizmu natanko 1,00 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, sobota, 18. februar 2017 ob 11:001
Vožnja po avtocesti v nasprotno smer

Vožnja po avtocesti v nasprotno smer

Mariborski policisti so v soboto, 18. februarja, ob 3.15, na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti A1, iz smeri Šentilja proti Mariboru, po napačni strani avtoceste, v nasprotni smeri, vozi neznani osebni avtomobil.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali in se, kot je v takih primerih običajno, povezali tudi z upravljalcem avtoceste, družbo DARS. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa so prejeli še dodatne klice o vožnji tega vozila v nasprotni smeri, proti Ljubljani.

Na podlagi vseh teh informacij so policisti lažje ugotovili, kje je nevarni voznik takrat vozil, in so ga že nekaj minut zatem uspeli ustaviti na avtocesti, nekoliko naprej od izvoza Maribor Center, v smeri Ljubljane.

Ugotovili so, da je za krmilom osebnega avtomobila sedel Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik v organizmu natanko 1,00 mg/l alkohola. Policisti so mu seveda takoj odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

"Tokratna vožnja v nasprotni smeri avtoceste se je končala srečno za udeležence v cestnem prometu na avtocesti. Želim pa izpostaviti, kako zelo pravilno so ravnali tisti, ki so nas na telefonsko številko 113 obveščali o tem kje je vozil nevarni voznik. Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljalec avtoceste, ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika še preden pride do nesreče in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo. Zato vsa pohvala in zahvala vsem, ki ste nas obvestili o tem vozniku", je ob tem povedal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor.

Nasvete, kako sploh ravnati, ko se na avtocesti pojavi vozilo, ki vozi v nasprotni smeri si lahko preberete na spletni strani policije.

Foto: družba DARS d.d.


Več v Črna kronika