V Dravi našli truplo

Gasilci GB Maribor so na brežino Drave potegnili truplo moškega in ga predali reševalni ekipi NMP Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2017 ob 18:071
Truplo so iz Drave potegnili gasilci GB Maribor

Truplo so iz Drave potegnili gasilci GB Maribor

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v ponedeljek, 6. marca, ob 13.30 na področju Lenta v Mariboru, mimoidoči opazili v Dravi truplo. Gasilci GB Maribor so na brežino Drave potegnili truplo moškega in ga predali reševalni ekipi NMP Maribor.

IZ PU Maribor so sporočili, da je bila Policija na telefonsko številko 113 obveščena, da pri Lentu v Mariboru, v reki Dravi plava truplo. Na kraj so takrat že bili napoteni gasilci in reševalci, tja so napotili tudi policiste. Gasilci in reševalci so približno 100 m višje od kraja, kjer je bilo truplo opaženo, iz reke Drave izvlekli truplo 80-letnega Mariborčana. Mrtvoglednica vzroka smrti na kraju ni mogla ugotoviti, zato je odredila sanitarno obdukcijo.

Ogled kraja najdbe trupla so pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opravili mariborski kriminalisti. Ti so nekoliko nižje od studenške brvi v reki Dravi našli tudi pokojnikovo kolo.

V tem trenutku obstaja domneva, da je pokojni s kolesom s pločnika zapeljal po nabrežini v reko Dravo, tam padel in se ob tem tako hudo poškodoval, da je ob tem umrl. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo.

Policija do ugotovitev sodne obdukcije vseeno prosi vse morebitne očividce te domnevne nesreče, da se javijo Policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200 in jim pomagajo ugotoviti kdaj in zakaj je pokojni padel v reko Dravo.

V torek je bila opravljena sodna obdukcija pokojnega, ki je pokazala, da je moški umrl zaradi utopitve. Do sedaj zbrana obvestila in ugotovitve ogleda kraja nesreče kažejo na to, da je tuja krivda za smrt 80-letnika izključena. Policisti nesrečo obravnavajo kot prometno nesrečo IV. kategorije.


Več v Črna kronika