Na dražbi 133 let stara stavba na Svetinjah

Kmalu bo naprodaj tudi apartmajska hiša Svetinje z devetimi sodobno opremljenimi apartmaji in 300 let staro vinsko kletjo, preurejeno v gostinski lokal, po izklicni ceni 523.600 evrov

Prlekija-on.net, torek, 7. marec 2017 ob 13:224
Stara šola in apartmajska hiša Svetinje

Stara šola in apartmajska hiša Svetinje

Damjan Belič, stečajni upravitelj IGD Holermuos, je začel prodajati nepremičnine nekdanje ormoške gradbene družbe. Na dražbi se je tako znašla stavba stare šole Svetinje na Svetinjah 6, ki je bila zgrajena leta 1884. Na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb se stavba prodaja po izklicni ceni 35.150 evrov.

133 let stara stavba je bila nekoč osnovna šola, do leta 1990 je bila stavba redno vzdrževana ter večkrat preurejena in obnovljena, od leta 1990 pa je poslopje izven redne uporabe. Trenutno stavba služi za potrebe skladiščenja in je potrebna obnove. Kot je razvidno iz dokumentacije objavljene na Ajpesu, je stavbno pohištvo ter notranja obdelava dotrajana, prav tako tudi strešna kritina in fasadni omet. Zemljišče je programsko, urbanistično in funkcionalno zaključeno. Stavba, ki je masivno grajena, ima štiri etaže, višine 15,40 metra, material nosilne konstrukcije pa je opeka. Zunanji zidovi so debeline 80 centimetrov, zidani z navadno opeko, notranje nosilne stene so debeline 60 centimetrov oziroma 30 centimetrov v nadstropju. Stavba se nahaja na območju, ki je po kulturno varstvenih pogojih zaščiteno kot naselbinsko območje.

Sodišče je odločilo, da jo bodo prodajali na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb z izhodiščno ceno 35.150 evrov. Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje vplačati varščino v višini 3.515 evrov in jo nakazati na transakcijski račun stečajnega dolžnika najkasneje do 20. marca oz. mesec dni po objavi vabila na spletni strani Ajpes. Premoženje bo prodano ponudniku z najvišjo ceno, ki pa ne sme biti nižja od izhodiščne. Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bo izbran tisti, ki bo ponudil najkrajši rok plačila.

Kmalu pa bo naprodaj tudi apartmajska hiša Svetinje z devetimi sodobno opremljenimi apartmaji in 300 let staro vinsko kletjo, preurejeno v gostinski lokal, po izklicni ceni 523.600 evrov.


Več v Gospodarstvo