Tone Partljič v ormoški knjižnici

Tone Partljič je lani dobil Prešernovo nagrado za življenjsko delo, zato je njegov obisk bil še toliko bolj časten

Špela Borko, petek, 10. marec 2017 ob 12:38
Tone Partljič

Tone Partljič

V četrtek, 9. marca, je Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož gostila enega večjih slovenskih pisateljev, Toneta Partljiča. Tone Partljič je lani dobil Prešernovo nagrado za življenjsko delo, zato je njegov obisk bil še toliko bolj časten.

Na literarnem večeru je predstavil svoj nov roman »Nebesa pod Pohorjem«, pogovor pa je vodil glavni urednik založbe Litera, Orlando Uršič. »Človek in vse, kar je človeškega, je tema, ki odseva iz vseh Partljičevih literarnih del in tako je tudi v romanu Neseba pod Pohorjem, v katerem nam avtor razgrne človeka iz obrobja Maribora; skorajda naivno poštenega obrtnika, ki ima svoj espe, preko katerega v industrijski coni izdeluje prevleke za znan avtomobilski koncern

Literarni večer je potekal v sproščenem vzdušju, saj je Tone Partljič s svojim pripovedovanjem obiskovalce nasmejal, govoril je o aktualnih in manj aktualnih temah ter predstavil, kako je potekalo pisanje njegovega prvega romana. Obiskovalce je navdušil s svojo pristnostjo in domačnostjo, saj se je po uradnem delu pogovarjal z njimi, podpisoval knjige in z vsakim spregovoril besedo ali dve.


Več v Kultura in izobraževanje