Povzročitelja prometne nesreče s smrtnim izidom izsledili v Prekmurju

Povzročitelj prometne nesreče je iz vozila snel registrske tablice ter s kraja prometne nesreče pobegnil peš

Prlekija-on.net, sreda, 15. marec 2017 ob 16:422
Na kraju prometne nesreče, foto: PGD Slovenska Bistrica

Na kraju prometne nesreče, foto: PGD Slovenska Bistrica

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je v torek, 14. marca, zgodila na avtocesti A1, pri Vrholah pri Slovenskih Konjicah. Policisti so ugotovili, da je 33-letni moški, doma iz območja UE Sevnica, okoli 18.50 vozil osebni avtomobil, znamke Seat Cordoba, po levem prometnem (prehitevalnem) pasu desnega smernega vozišča avtoceste A-1, v smeri od Tepanja proti Slovenski Bistrici.

Izven naselja Vrhole pri Slovenskih Konjicah je vozilo, ki je vozilo pred njim, pričelo zavirati, zaradi česar je pričel zavirati tudi povzročitelj prometne nesreče. Ker pa hitrosti in načina vožnje vozila ni prilagodil preglednosti in prometnim razmeram, ga je z vozilom pričelo zanašati po vozišču. Zaneslo ga je v desno, preko voznega pasu na odstavni pas, ob tem pa je z levo polovico sprednjega dela vozila trčil v levi bok voznika tovornega vozila, 48-letnega Madžara, ki se je zaradi okvare na priklopnem vozilu (počene pnevmatike na zadnji desni strani priklopnega vozila) nahajal izven vozila, na odstavnem pasu. Pred tem je Madžar okvarjeno vozilo ustavil na odstavnem pasu, vozilo zavaroval z varnostnim trikotnikom, ter imel oblečen odsevni jopič rumene barve. Po trčenju je osebni avtomobil zanašalo še naprej na travnato nabrežino ob desni strani vozišča, kjer je s prednjo stranjo trčil še v steber in varovalno žično ograjo ob desni strani vozišča avtoceste. Madžar je po trčenju padel na pokrov motorja, med zanašanjem osebnega avtomobila po nabrežini pa je preko pokrova motorja in vetrobranskega stekla padel na nabrežino. Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Po nesreči je povzročitelj prometne nesreče z vozila odstranil zadnjo registrsko tablico ter peš odšel s kraja v smeri Slovenske Bistrice. Policisti PU Murska Sobota so ga nato izsledili, prijeli in pridržali v bližini naselja Petanjci. Elektronski alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola pri njem, vendar so mu vseeno odredili strokovni pregled. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika