»Naravne in druge nesreče – Pozor nevarne snovi !«

Nagrajenci 21.regijskega natečaja v šolskem letu 2016/2017

Filip Matko Ficko, sreda, 22. marec 2017 ob 11:13
Nagrajeni šolarji in mentorji

Nagrajeni šolarji in mentorji

V prostorih Osnovne šole I v Murski Soboti je Izpostava Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije v Murski Soboti 21. marca dopoldne organizirala zaključno prireditev z razglasitvijo rezultatov literarnega in likovnega natečaja pod delovnim naslovom »Naravne in druge nesreče - Pozor, nevarne snovi !« za šolsko leto 2016/2017. Natečaja se je udeležilo več kot 400 avtorjev s svojimi izdelki. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 322 del, v izboru literarnega dela natečaja pa 41 del. To so izdelki najmlajših iz 13 vrtcev ter osnovnošolk in osnovnošolcev s 23 osnovnih šol.  Izven konkurence so z desetih osnovnih šol sosednje Republike Madžarske (Železna županija in Županija Zala) poslali 28 likovnih del. Mladim udeležencem natečaja so bili v pomoč mentorice in mentorji: 93 slovenskih in 11 tujih mentorjev v vrtcih in šolah.

Zbrane v veliki športni dvorani OŠ I M. Sobota so pozdravili ter imeli nagovore: ravnateljica OŠ I M. Sobota Tatjana Cesnik, Irena Kumer z Zavoda RS za šolstvo - organizacijska enota M. Sobota in Olga Andrejek  iz Uprave RS za zaščito in reševanje govorila...., kulturni program pa so izvedli učenci OŠ I M. Sobota: povezovalki Karla Oršoš in Ina Hedžek, plesna skupina ter glasbeno-vokalni ansambel OŠ I M. Sobota.

Sledila je podelitev priznanj in nagrad. Nagrajenci za likovne izdelke: v 1. kategoriji (predšolski otroci): Alan Šarkezi iz vrtca pri OŠ Sv. Jurij (mentorici Lilijana Nemec Berke in Marjeta Šinko), Aleksej Zorkovič iz vrtca pri OŠ Sv. Jurij (mentorice Aleksandra Gider, Valentina Hajdinjak in Klavdija Celec), Larisa Lebar iz vrtca pri OŠ Stročja vas (mentorica Cvetka Sovič), Marko Kelenc iz vrtca Ringa raja v M. Soboti (mentorica Viktorija Kontrec) in Pia Vrbnjak iz vrtca Radenski mehurčki Radenci (mentorici Cvetka Marinič in Majda Ivanuša); v 2. kategoriji (šolarji prve triade devetletke): Alex Gutalj z OŠ III M. Sobota (mentorica Darja Žižek), Jošt Ros z OŠ Kajetana Koviča Radenci (mentorica Andreja Fekonja Hamler),  Ronaldo Horvat z OŠ Bakovci (mentor Anton Buzeti), Urška Taškov s POŠ Cven (mentorica Nataša Gaberc Pintarič) in Žana Ina Tkalčič z OŠ Turnišče (mentorica Milena Salaj); v 3. kategoriji (šolarji druge triade devetletke): Gabrijel Zamuda  z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici (mentorica Mira Petek), Jan Špilak z OŠ Bakovci (mentor Anton Buzeti), Pia Kocet Puhan z OŠ Kobilje (mentorica Brigita Zver), Tiara Celec z OŠ I M. Sobota (mentorica Simona Klement) in Urh Skok Ostojić z OŠ III M. Sobota (mentorica Gabrijela Mastnak); v 4. kategoriji (šolarji tretje triade devetletke): Ana Hanžekovič z OŠ Janka Ribiča Cezanjevci (mentorica Mira Petek), EnjaRitonja z OŠ Kajetana Koviča Radenci (mentorica Renata Sporn), Laura Lackovič z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici (mentorica Mira Petek), Teo Hočevar z OŠ Turnišče (mentor Jože Gutman) in Živa Štertak z OŠ I M. Sobota (mentor Štefan Červek); nagrajenci za literarne izdelke: v 2. kategoriji (šolarji prve triade devetletke): Alen Šiftar z OŠ Fokovci (mentorica Marija Zorko), Alex Rajner z OŠ Veržej (mentorica Mateja Šumenjak), Aneja Hana Apatič z OŠ Turnišče (mentorica Milena Salaj), Izabela Zala Kranfogel z OŠ III M. Sobota (mentorica Nada Perš) in Maša Štefanec z OŠ Kajetana Koviča Radenci (mentorica Renata Kolbl); v 3. kategoriji (šolarji druge triade devetletke): Alja Lovrenčič z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (mentor Daniel Tement), Dea Borovič z OŠ III M. Sobota (mentorica Gabrijela Mastnak), Jasmina Zver z OŠ Odranci (mentorica Simona Černi Forjanič), Patrik Sunko z OŠ Veržej (mentorica Cvetka Puhar) in Zala Kranjc z OŠ Veržej (mentorica Cvetka Puhar); v 4. kategoriji (šolarji tretje triade devetletke): Betina Vrbanjščak z OŠ Janka Ribiča Cezanjevci (mentorica Karmen Rauter); Ema Kovač z OŠ Bakovci (mentorica Olga Hodošček); Luna Sara Kalamar z DOŠ Prosenjakovci (mentorica Sandra Kontrec), Nataša Legenič z OŠ Bogojina (mentorica Marjetka Erdelji) in Tilen Miha Šoštarič z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (mentorica Metka Ohman).

Poleg razdelitve priznanj in nagrad najuspešnejšim udeleženkam in udeležencem tokratnega natečaja bosta na prireditvi razglašena tudi najaktivnejša pomurska osnovna šola in najaktivnejši vrtec na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2016/2017.  To sta: Osnovna šola I Murska Sobota in Vrtec Murska Sobota - enota Veverička Rakičan. Na dan same prireditve je v prostorih Osnovne šole I Murska Sobota bila še priložnostna razstava izbranih in nagrajenih likovnih in literarnih del natečaja.


Več v Kultura in izobraževanje