Izvedli 2. ekipni šahovski turnir za pokal Ljutomera

Tekmovanja se je udeležilo šest ekip iz Slovenije in ekipi Mihovljana in Štrigove iz sosednje Hrvaške

Prlekija-on.net, nedelja, 26. marec 2017 ob 18:241
2. ekipni šahovski turnir za pokal Ljutomera

2. ekipni šahovski turnir za pokal Ljutomera

Šahovska sekcija TVD Partizan Ljutomer je bila organizatorica 2. ekipnega šahovskega turnirja za pokal Ljutomera. Tekmovanja se je udeležilo šest ekip iz Slovenije in ekipi Mihovljana in Štrigove iz sosednje Hrvaške.

Ekipo so sestavljali štirje šahisti oziroma šahistke in rezerve. Žal se letos turnirja niso udeležile ekipe Lendave in Murske Sobote pa kljub temu so bile partije borbene in zanimive. Za lepoto turnirja so poskrbele pomurske šahovske dame, ki so sestavile svojo ekipo in zadale kar nekaj bolečin moškemu egu.

Odigrali so pet kol po Bergerjevem sistemu in prvo mesto je osvojila ekipa TVD Partizan Ljutomer 1 z osvojenimi osmimi meč točkami in 15 igralnimi točkami (Jernej Skuhala, Luka Skuhala, Janko Brunčič, Davorin Cmrekar in Franc Sukič). Drugo mesto so si priigrali šahisti Štrigove (Mladen Trbojevič, Roland Tomašič, David Lesar in Nikola Husejna) s prav tako osmimi meč točkami ampak s 14,5 osvojenimi igralnimi točkami. Tretje mesto so osvojile Šahovske dame (Barbara Skuhala, Maja Hočevar, Hana Nemec in Ivana Zidanšek) s sedem meč točkami in 11 igralnimi točkami.

Hvala sponzorjema Mesnine Korošak in Vinarstvo Škrget, da so lahko malo pogostili sodelujoče ekipe in seveda dobrodošle ekipe na tretjem turnirju 2018.

Turnir je bil delno sofinaciran iz programa LPŠ občine Ljutomer.


Več v Šport