Magi tretji na svetovnem prvenstvu

Doseženi rezultat je tudi novi državni rekord v peteroboju za kategorijo 60 let in starejši, ker še nobeden izmed slovenskih atletov ni imel rezultata v tej težki disciplini

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2017 ob 17:09
Magi v Južni Koreji

Magi v Južni Koreji

V Daeguju v Južni Koreji je bilo končano Svetovno prvenstvo v atletiki za veterane. Ti so tekmovali v starostnih kategorijah po pet let od 35. leta starosti naprej.

Nastopilo je 4.762 atletov iz 73 držav. Tekmovali so tudi atleti iz Slovenije in sicer 8 moških in dve ženski. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, profesor športa na Osnovni šoli Radenci, član Športnega društva Radenci je odlično tekmoval.

Med 17 prijavljenimi atleti v kategoriji 60-64 let jih je nastopilo 13. Magi je osvojil 3. mesto v peteroboju, ki ga sestavljajo discipline tek na 60 metrov z ovirami, skok v daljino, suvanje krogle, skok v višino in tek na 1000 metrov. Tekmovanje je bilo opravljeno v enem dnevu. Vsi doseženi rezultati so se točkovali in seštevek točk je dal končno uvrstitev. Magi je s seštevkom 3.601 točke osvojil bronasto medaljo. Po 4 disciplinah je bil na četrtem mestu, v teku na 1000 metrov pa je pritekel v cilj drugi in napredoval do brona. Doseženi rezultat je tudi novi državni rekord v peteroboju za kategorijo 60 let in starejši, ker še nobeden izmed slovenskih atletov ni imel rezultata v tej težki disciplini. Med peterobojci je zmagal Hasan Kasap iz Turčije, drugo mesto je osvojil Georg Werthner iz Avstrije, ki je leta 1980 na Olimpijskih igrah v Moskvi osvojil 4. mesto v deseteroboju.

Naslednji dan po peteroboju je naš atlet nastopil tudi posamezno v predteku na 60 metrov z ovirami v katerem je nastopilo 12 tekačev, med katerimi se jih je 8 uvrstilo v finale. Z doseženim časom 10.30 sekunde in petim mestom se je uvrstil v finalni tek. S tem časom je tudi popravil državni rekord 10.44 s, ki ga je imel atlet Drago Nikolič iz Ljubljane.

In za konec tekmovanja je Magi v finalnem teku na 60 metrov z ovirami zasedel 6. mesto za nekaj stotink slabšim časom iz predtekmovanja.


Več v Šport