OO SD Ljutomer županji Občine Ljutomer poslal javni poziv glede povišanja cene vode

V pozivu županjo pozivajo, da preko rebalansa proračuna zagotovi potrebna sredstva ter prepreči obremenitev občank in občanov s povišanjem cene vode

Prlekija-on.net, nedelja, 2. april 2017 ob 10:363
Občinski odbor SD Ljutomer je županji poslal javni poziv

Občinski odbor SD Ljutomer je županji poslal javni poziv

Občinski odbor SD Ljutomer je v petek, 31. marca, na županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, naslovil javni poziv, kjer jo pozivajo, da preko rebalansa proračuna zagotovi potrebna sredstva ter prepreči obremenitev občank in občanov s povišanjem cene vode.

O oskrbi občine s pitno vodo ter s tem povezanimi točkami, so svetnikin svetnice razpravljali na zadnji, 14. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Javni poziv spodaj objavljamo v celoti.


Javni poziv županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba

Ljutomerski Socialni demokrati pozivamo ljutomersko Županjo Olgo Karba, da preko rebalansa proračuna zagotovi potrebna sredstva, ter prepreči obremenitev naših občank in občanov z nedopustnim povišanjem cene vode.

Ljutomerska županja je bila kot koordinatorica kraka C Pomurskega vodovoda seznanjena z vso investicijo in načinom obračunavanja stroškov, tako, da informacija o podražitvah storitev za njo ne more predstavljati presenečenje.

Izvajanje ljutomerske županje, sklepe svetnikov njene politične liste na zadnji seji, ter pozive k imenovanju delovne skupine, katera bi opravila pogovore s poslancema Državnega zbora na temo spremembe Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih javnih služb varstva okolja, razumemo kot prelaganje odgovornosti na druge.

Ljutomerski Socialni demokrati menimo, da krivde za napovedano zvišanje zneskov na položnicah ljutomerska županja ne more iskati pri drugih. Prepričani smo, da se z rebalansom proračuna lahko razbremeni naše občanke in občane, saj je v proračunu Občine Ljutomer veliko sredstev namenjeno stvarem, katere našim občankam in občanom ne prinašajo nobene dodane vrednosti.

Od javnega podjetja Prlekija upravljalca javnega vodovoda pričakujemo, da bo svoje storitve izvajalo v duhu dobrega gospodarja ter merljivo strmelo k zmanjšanju vodnih izgub.

Občinski odbor Socialnih demokratov Ljutomer
Branko Smodiš, predsednik


Več v Politika