Na nekaterih ulicah Veržeja sprememba prometnega režima

Po Mlinski cesti in Ribiški ulici v Veržeju odslej počasneje, po Narcisni ulici pa le v eno smer

Prlekija-on.net, nedelja, 9. april 2017 ob 19:401
Po Narcisni ulici odslej le v eno smer

Po Narcisni ulici odslej le v eno smer

Občinski svet Občine Veržej je na zadnji seji na pobudo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Veržej sklenil, da se zaradi večje prometne varnosti spremeni prometni režim na nekaterih ulicah v naselju Veržej.

Tako bo odslej po Mlinski cesti in Ribiški ulici potrebno voziti počasneje, saj bo najvišja dovoljena hitrost v omenjenih ulicah 40 km/h. Ta ukrep je bil potreben zaradi vse večjega prometa predvsem po Mlinski cesti, zaradi ozkega cestišča pa vožnja že s 50 km/h predstavlja nevarnost za tamkajšnje občane, ki živijo neposredno ob ulici. Ker pa bi najbrž zaradi znižanja najvišje dovoljene hitrosti na Mlinski cesti vozniki motornih vozil, ki so namenjeni proti športnemu igrišču in mlinu na Muri, pričeli v večji meri uporabljati Ribiško ulico, je Občinski svet Občine Veržej sklenil, da se omeji najvišja dovoljena hitrost na 40 km/h tudi na tej ulici.

Kljub znižanju najvišje dovoljene hitrosti na 30 km/h, spremembi prometnega režima in pogostejšim kontrolam prometa v Narcisni ulici, se prometna varnost ni dosti izboljšala. Zato je Občinski svet Občine Veržej sklenil, da se cesta razbremeni za promet motornih vozil v eni smeri. Tako bo odslej dovoljena vožnja s smeri Veržeja proti Krapju, v obratni smeri pa bodo vozniki motornih vozil morali voziti po Kolodvorski ulici.

Spremembe prometnih režimov v omenjenih ulicah bodo označene z ustrezno prometno signalizacijo, na občini pa poudarjajo, da bo v prihodnjih dneh prišlo do pogostejših kontrol prometa s strani redarjev.


Več v Gospodarstvo