V aprilu še sejma LOV, RIBOLOV ter NATURO

Dogajanje bo popestrila tudi razstava starodobnega transporta in starodobne tehnike »AVTO-MOTO KLASIKA«

Prlekija-on.net, sreda, 12. april 2017 ob 10:47
Novinarska konferenca na Pomurskem sejmu, foto: Branko Košti

Novinarska konferenca na Pomurskem sejmu, foto: Branko Košti

Po nedavno končanem 2. Mednarodnem sejmu sodobne medicine MEDICAL 2017, se na Pomurskem sejmu v aprilu obetata še dva sejma, LOV, RIBOLOV, 10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva ter NATURO, 4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki bosta od 21. do 23. aprila.

LOV, RIBOLOV, jubilejni 10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva bo od 21. do 23. aprila v ugodne nakupe ponudil najnovejšo opremo, pripomočke, oblačila, obutev in terenska vozila. Vabil bo z zanimivi razstavami krovnih organizacij s področja gospodarjenja z naravo ter z aktualnimi strokovnimi posveti. Z družabnimi prireditvami bo poskrbel za dobro razpoloženje. Ribolov bo prvič organiziran kot zaokrožena, samostojna predstavitev.

Predstavitve in prodajo najnovejših izdelkov za lovstvo, ribištvo in kinologijo bodo spremljale strokovne razstave in predstavitve Lovske zveze Slovenije in lovskih zvez iz tujine, Zavoda za gozdove Slovenije, Strelske zveze Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, kluba ljubiteljev psov jamarjev in društva ljubiteljev ptičarjev, Ribiške zveze Slovenije, Sektorja za lovstvo in ribištvo v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Vsak dan bodo na ogled trofeje in predstavitev živali v naravnem okolju, pa ponudba slovenskih rek in jezer s poudarkom na lovu na plenilke in krapovce. Vrstili se bodo nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za streljanje z lokom, z zračnim orožjem in na elektronsko tarčo, vožnje terenskih vozil,  prikaz slovenskega ribogojstva s pokušnjo ribiških jedi ter izdelki projekta »Slovenski ribiški produkt«.

Na prireditvenem odru se bodo že v petek prvič predstavili lovski psi s strokovnim komentarjem. Ribiška zveza Slovenije vabi na novinarsko konferenco, posebno predavanje bo namenjeno tudi mladim ribičem. Sobota prinaša Slovenski lovski dan ter Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC. V nedeljo bodo na sporedu Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja,  predstavitev športne kinologije z različnimi disciplinami, podeljena pa bodo tudi priznanja za »Slovenski ribiški produkt« in najboljše divjačinske salame.

NATURO, 4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, vabi od 21. do 23. aprila v Gornjo Radgono vse ljubitelje trajnostnega turizma in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Na njem bodo našli zamisli in informacije za oddih in gibanje v neokrnjeni naravi, za pohodniške, tekaške, planinske in kolesarske potepe, za različne vadbe telesa in duha ... Uživali bodo v regionalni kulinarični ponudbi in sodelovali v atraktivnih predstavitvah rekreacije v naravi. Predstavljajo se Turistična zveza Slovenije, društva in informacijski centri, občine, turistična ponudba Pomurja, Avstrijska Štajerska in hrvaško Međimurje, Planinska zveza Slovenije ... Ponujeni bodo zdrava prehrana, izbrana kulinarika in vino, zamisli in izdelki za ozelenitev in urejanje okolice. Ugodne nakupe ponujajo tržnice z naravno kozmetiko, ponudbo kmetij in domačo obrtjo. Obiskovalci bodo lahko občudovali predstavitve na plezalni steni ter se v plezanju na njej preizkusili tudi sami. Spoznali bodo treninge in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, različne borilne veščine, šolo tenisa in potapljaško opremo ter se lahko ustrezno opremljeni tudi sami potopili v bazen na sejmišču. Predstavili se bodo vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske. Ta pa omogoča tudi usposabljanje iz orientacije ter orientacijski tek z nagradami za najboljše ekipe.

Dogajanje bo popestrila tudi razstava starodobnega transporta in starodobne tehnike »AVTO-MOTO KLASIKA«.


Več v Gospodarstvo