Odprta 10. sejem Lov, ribolov in 4. sejem Naturo

Na sejmu se ribiči prvič predstavljajo samostojno

Branko Košti, petek, 21. april 2017 ob 17:08
Sejma bosta odprta do 23. aprila

Sejma bosta odprta do 23. aprila

Od danes do nedelje, 23. aprila, na sejmišču v Gornji Radgoni potekata 10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva (Lov, Ribolov) in 4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi (Naturo).

Sejem so odprli danes, po nagovoru kmetijskega ministra Dejana Židana, že pred njim pa so se na govorniškem odru zvrstili predsednik uprave Pomurskega sejma mag. Janez Erjavec, gornjeradgonski župan Stanislav Rojko, predsednik Lovske zveze Slovenije, katera letos praznuje 110 let delovanja, Lado Bradač in dr. Miroslav Žaberl, predsednik Ribiške zveze Slovenije, ki se letos prvič samostojno predstavlja na sejmu kot zaključena celota. V svojih nagovorih so opozorili na težave, s katerimi se kot prostovoljci srečujejo pri opravljanju svoje temeljne dejavnosti, varovanju narave in izpostavili pozitivne dosežke svojih prizadevanj za čim boljše sodelovanje med lastniki gozdov in zemljišč, lovci, ribiči in naravovartstveniki, pri uveljavljanju legitimnih interesov vseh navedenih deležnikov. Prav tako so soglasno izrazili potrebo po uvedbi funkcije »varuha narave« v Sloveniji.

Za glasbeno kuliso otvoritvene slovesnosti so skrbeli Prekmurski rogisti, najstarejša tovrstna instrumentalna skupina v državi, saj delujejo že od leta 1972.


Več v Gospodarstvo