ŠNK Radgona spet na čelu lestvice

Dokležovje nedoraslo razigranim Radgončanom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2017 ob 08:23
ŠNK Radgona

ŠNK Radgona

Le teden dni so nogometaši ŠNK Radgona, v I. MNL Murska Sobota, gledali kakšno ekipo v hrbet, saj so po minulem tesnem porazu v Bakovcih, tokrat v sosednjem Dokležovju premagali gostitelje in se vrnili na vodilno pozicijo. Varovancem trenerja Borisa Lazića so tokrat pomagali tudi nogometaši Hodoša, ki so nekoliko presenetljivo slavili na derbiju prvo in tretje uvrščenih ekip v Bakovcih. Radgončani so v Dokležovju bili odločni zmagati in so že po 1. polčasu vodili 3:1, na koncu pa je bilo 4:2. Denis Kolarič je že v 2. in 9. minuti dosegel zadetka za goste, a so gostitelji v 15. minuti poskrbeli za nekoliko bolj dramatičen dvoboj, saj je zadel Renato Vereš. Že štiri minute pozneje pa je po zadetku Tilna Klobasa, bilo 3:1 za ŠNK Radgono. Nogometaši iz Gornje Radgone so tudi v nadaljevanju igrali dobro, a so po 83. minuti, ko je izkušeni Bojan Berendijaš znižal na 2:3, nekoliko trepetali. Minuto pred iztekom rednega dela igre pa je Miha Cvetko poskrbel za mir in spokoj v radgonskih vrstah in s tem za zanesljivo zmago.

V tem krogu je bila zanesljiva tudi Radenska Slatina, ki je z zadetkoma Alena Lebarja in Luke Madona, pred domačimi navijači zanesljivo 2:0 (1:0) premagala ekipo Serdica Kleparstvo Šinko. ŠNK Radgona je po 16. krogu na 1. mestu s 35 točkami, pet manj ima Radenska Slatina, ki se nahaja na 4. mestu. Radgončani v soboto, 29. aprila igrajo na Tratah proti razigrani Kemi Puconci, Radenčani pa naslednji dan gostujejo v Šalovcih.

V II. MNL Murska Sobota so konec tedna odigrali 13. krog, nogometaši ŠNK Radgona pa so nadaljevali z uspešno serijo. Tokrat so pred domačimi navijači na Tratah premagali Romo 2:1 (1:0), zadetka pa sta dosegla Vid Benjamin Krajnc (7. minuta) in Jože Kaučič (69.). Slavila je tudi ekipa Apač, ki je z zadetki Reneja Čeriča (44.) in Tomija Kučana (78.), z enakih 2:1 (1:1) premagala NK Lipa. Apačani so s 25 točkami na 3., Radgončani pa z 11 točkami na 6. mestu. V 14. krogu so Apačani prosti, ŠNK Radgona pa v soboto, 29. aprila, potuje v Bratonce, kjer kot gostitelj igra ekipa Pušče.

Tudi tretja radgonska ekipa (enako kot tudi kadeti), in sicer mladinci, so konec minulega tedna bili uspešni, saj so brez težav 4:0 (2:0) premagali ekipo Čarde iz Martjancev. Zadela sta: Uzeir Haljil (35. in 68.), ter Vid Benjamin Krajnc (43. in 58.). Mladinci Radenske Slatine so doma v Radencih izgubili 1:2 (0:1) izgubili proti vrstnikom Tromejnika iz Kuzme. Radgončani so s 46 točkami na 3. mestu in samo še štiri točke zaostajajo za prvim oz. dve točki za 2. mestom. Po drugi strani pa mladi Radenčani na 6. mestu imajo 27 točk. V 20. krogu, v petek, 27. aprila, Radgončani gostujejo pri Gradu na Goričkem, Radenčani pa pri vodilni ekipi Lušt Beltinci.


Več v Šport