Na Otoku ljubezni so počastili Dan Zemlje

Pohodniki so se najprej popeljali čez reko Muro na prleško stran z brodom, in nato pot nadaljevali po lepo speljani poti med gozdovi Spodnjega Krapja do Melincev in nazaj na Otok ljubezni

Prlekija-on.net, četrtek, 27. april 2017 ob 22:55
Pohod ob Dnevu Zemlje

Pohod ob Dnevu Zemlje

Tudi letos so se v občini Beltinci odločili in pripravili pohod ob Dnevu Zemlje. Organizatorja pohoda sta bila Zavod za turizem in kulturo Beltinci in Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Murska Sobota. Sam namen vseh udeležencev pohoda pa je bil v tem, da bi se vsi, ki krojijo naš planet - Zemljo zavedali njenih posledic, ki se čutijo s segrevanjem in vsakoletnimi vremenskimi nevšečnostmi, kot so toplotni vali, velika temperaturna nihanja, viharji, tropsko deževje in mile zime brez snega. Skratka na Otoku ljubezni v Ižakovcih so z apelom opozorili na klimatske in okoljske spremembe.

Pred začetkom pohoda sta zbrane pohodnike nagovorila v luči lepšega odnašanja do Zemlje in njenega življenja na njej Ela Horvat, direktorica Zavoda za turizem in kulturo Beltinci in Štefan Kovač vodja Zavoda za gozdove Slovenije, območna enota Murska Sobota. Ob tej priložnosti je Simona Cizar prebrala napisani odlomek iz knjige pisatelja Ferija Lainščka »Ločil bom peno od valov«. Kar lepo število pohodnikov je potem krenilo na pot v idilično neokrnjeno naravo v murski prostor reke Mure, kjer so lahko poslušali žuborenje reke Mure in njenih valov, ptičje petje in hkrati občudovali naravo, njeno spomladansko cvetenje… Trasa pohoda je bila dolga 8 kilometrov in se je začela in končala na Otoku ljubezni v Ižakovcih, saj so se pohodniki najprej popeljali čez reko Muro na prleško stran z brodom, in nato pot nadaljevali po lepo speljani poti med gozdovi Spodnjega Krapja do Melincev in nazaj na Otok ljubezni, kjer so se okrepčali s toplo malico.

Jože Žerdin


Več v Narava