Uspehi članic Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici na 21. državnem prvenstvu v twirlingu

Z 21. državnega prvenstva so se dekleta vrnila s štirimi kolajnami

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2017 ob 16:032
Twirling klub Sv. Jurij ob Ščavnici na državnem prvenstvu

Twirling klub Sv. Jurij ob Ščavnici na državnem prvenstvu

Članice Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici so se udeležile finala 21. državnega prvenstva v twirlingu, ki se je odvijalo 22. in 23.04.2017 v Športni dvorani v Luciji, v organizaciji Twirling kluba Piran in Twirling zveze Slovenije.

Preko zahtevnih kvalifikacij in predtekmovanj v solo in freestyle programih so se na finale 21. državnega prvenstva uvrstile: Iva Šijanec, Tina Veberič, Nika Jurkovič, Tija Bračič in Katarina Vrzel. V Luciji sta se jim pridružili še Žanet Petek in novinka Nina Novak.

Naporni treningi in piljenje koreografij solo in freestyle programov članic Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici potekajo v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici pod trenerskim vodstvom Katarine Vrzel.

Rezultati in uspehi maloštevilnega kluba so izvrstni. Z 21. državnega prvenstva so se dekleta vrnila s štirimi kolajnami. Državna prvakinja je v kategoriji solo - NOVINCI - 12 let prepričljivo postala Nina Novak. S tretjim mestom in bronasto medaljo se hvalijo: Tija Bračič v kategoriji nivo 1- solo- mlajši dečki in deklice ter Iva Šijanec in Nika Jurkovič v kategoriji nivo 1- solo- pari starejši dečki in deklice. Drugo mesto in srebrno kolajno so osvojila dekleta združena v TEAM- mlajši dečki in deklice, ki so ga sestavljale: Iva Šijanec, Tina Veberič, Nika Jurkovič, Tija Bračič in Žanet Petek. Poleg tega je Katarina Vrzel v kategoriji nivo 2- freestyle- senior osvojila 6. mesto in Tina Veberič v kategoriji nivo 1- solo- starejši dečki in deklice 11. mesto. Obe sta že z uvrstitvijo v finale dosegli velik uspeh.

Poleg Katarine, ki svoje znanje prenaša na mladi rod twirlerk, si twirlinga ne bi mogli predstavljati brez podpore staršev. Starši dekleta vozijo na treninge in jih spremljajo na tekmovanjih. Tako so bili ves čas tekmovanja v Luciji dekletom v veliko podporo in najglasnejši navijači v dvorani. Zato staršem in trenerki velika zahvala.

Sezone za twirlerke še ni konec. Nadaljujejo s treningi in s pripravami na še eno veliko tekmovanje: SLOVENIA OPEN, ki bo potekalo v soboto, 10.06.2017, v Športni dvorani ŠIC Ljutomer. Že sedaj vabljeni na ogled in spoznavanje te atraktivne športne panoge.



Tekst: Valentina Miklič
Foto in video: Klavdija Bec


Več v Šport