OO NSi Gornja Radgona izraža zaskrbljenost nad infrastrukturo v občini ter tudi v celotni regiji

Župana Stanislava Rojka v odprtem pismu pozivajo k bolj premišljenim odločitvam za finančno razbremenitev občanov

Prlekija-on.net, petek, 5. maj 2017 ob 11:44
Gornja Radgona

Gornja Radgona

Na rednem letnem občnem zboru članov in simpatizerjev NSi v Občini Gornja Radgona so se odločili, da županu Občine Gornja Radgona, Stanislavu Rojku, napišejo odprto pismo in na ta način izrazijo zaskrbljenost nad infrastrukturo v občini ter tudi širše v celotnem Pomurju.

"Področje infrastrukture v naši občini, pa tudi v celotnem Pomurju (Prlekiji in Prekmurju) postaja vedno bolj plen županskih struktur. Nadzor nad CERO Puconci, Pomurskim vodovodom – (vsaj C-krak) obvladujejo zgolj župani. Omenjeni instituciji nimata niti nadzornih svetov, ampak zgolj Svet županov in Skupščino (katere člane imenuje župan). Te inštitucije po vzoru državnih inštitucuj – Javnih zavodov imajo tako neprofitni, kot tudi profitni del znotraj katerih se skoraj vedno prelivajo javna sredstva v profitni (zasebni) del. Kot primer naj navedem idejo o nakupu Murskega vala s strani CERO Puconci na zahtevo županov. CERO Puconci zbira odpadke in zaračuna občanom kot javna institucija, nato pa te odpadke predeluje in prodaja kot profitni del, kar je za nas dokaj nenavadno, oziroma prelivanje sredstev občanov v profitni (zasebni) del. Na ta način si občine nakazujejo tudi dobičke," so ob tem zapisali ter nam posredovali odprto pismo županu, ki ga spodaj objavljamo v celoti.ODPRTO PISMO ŽUPANU OBČINE GORNJA RADGONA

Spoštovani gospod župan Stanislav Rojko,

Člani OO N.Si Gornja Radgona, zbrani na rednem letnem zboru, 21. 04. 2017 izražamo globoko zaskrbljenost v zvezi s tematiko izgradnje in vzdrževanja infrastrukturnih objektov, še posebej vodovodnega omrežja, kanalizacije in novo zgrajene čistilne naprave. Vložena sredstva v naštete objekte so že sedaj ogromna, tako evropska, kot tudi naša, občinska. Sekundarno vodovodno omrežje in kanalizacija sta v precejšnjem delu nedokončana. Vodovodni sistem ima še vedno velike vodne izgube, kanalizacijski sistem še sploh ni izveden ločeno za fekalne in meteorne vode. Občani pa že sedaj dobivamo velike (prevelike) položnice.

Podoben problem bo nastal z ukinitvijo ekoloških otokov, ko bomo občani morali odpadke ločevati doma in tako imeti izdelan prostor za zabojnike oziroma vreče. Dodatni zabojniki bodo za vsako gospodinjstvo dodaten strošek. Zaradi prebogatih investicij že sedaj primanjkuje denarja za ostale potrebe občine, tako na cestah, kot tudi v šolstvu, športu, kulturi, raznih društvih; občani pa smo s položnicami obremenjeni bolj, kot kdaj koli v zgodovini.

Spoštovani gospod župan Stanislav Rojko, pozivamo vas, da se, kljub temu, da ste neprofesionalni župan, tem perečim problemom več in bolje posvetite in zmanjšajte finančno obremenitev nas občanov, pa tudi podjetij, ki so se jim stroški za pitno in odpadno vodo v zadnjih letih zelo močno povečali. Ne nazadnje smo vam prav občani na svobodnih volitvah zaupali vodenje občine.

V Gornji Radgoni, 21.04.2017

Predsednik OO NSi Gornja Radgona
Ivan Kajdič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika