Kljub visoki zmagi se naslov vse bolj izmika

Igralci ŠNK Radgona so se znesli nad gosti iz Ižakovcev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. maj 2017 ob 07:56
ŠNK Radgona - NK Aqua Ižakovci

ŠNK Radgona - NK Aqua Ižakovci

Po dokaj nepričakovanem sredinem porazu v Serdici, so se nogometaši ŠNK Radgona pred domačimi navijači znesli nad NK Aqua Ižakovci. Končni rezultat 9:0 (5:0) je bila malenkost, saj bi domači nogometaši, po videnem v devetdesetih minutah, lahko slavili s še bistveno višjo razliko. A tudi to je bilo dovolj, trenerja Borisa Lazića pa še posebej veseli, da so fantje zaigrali na vso moč in zelo motivirano, ter tako potrdili, da se kljub zmanjšanim možnostim, še vedno želijo uvrstiti v 3. SNL, vzhod. Da bodo gostje iz Ižakovcev utrpeli eden najvišjih porazov v zadnjih letih, je bilo jasno že po šestindvajsetih minutah prvega polčasa, kajti razigrani Radgončani so takoj po prvem pisku sodnika Andreja Tratnjeka  pritisnili z vseh strani. Goli so padali kot po tekočem traku in v 26. minuti je že bilo 5:0. Tudi v 2. polčasu, ko je domači trener Lazić na igrišče poslal nekaj "rezervistov", se razmerje moči ni spremenilo. Razigrani Radgončani so dosegli še štiri zadetke in s tem zabeležili eno najvišjih prvenstvenih zmag v zadnjih letih sploh. Gostje iz Ižakovcev so tako lahko srečni, da so v vratih imeli razpoložena vratarja Gregorja Vinčeca in Tilna Zvera, ki sta sicer prejela devet (5+4) zadetkov, a sta jih vsaj še enkrat toliko tudi rešila.

ŠNK Radgona – Aqua Ižakovci 9:0 (5:0)

Stadion ŠRC Gornja Radgona, 90 gledalcev, glavni sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota), pomočnika: Simon Smej (Fokovci) in Gorazd Topolnik (Ljutomer), delegat: Jožef Čerpnjak (Murska Sobota).

Strelci: 1:0 Denis Kolarič (3.), 2:0 Tilen Klobasa (14.), 3:0 Uroš Pörš (17. 11-metrovka), 4:0 Jernej Karba (21.), 5:0 Denis Kolarič (25.), 6:0 Tilen Pintarič (50.), 7:0 Miha Cvetko (61.), 8:0 Srečko Sterniša (67.), 9:0 Kristjan Kolarič (83.)

ŠNK Radgona: Simona Strajnšak, Tomaž Štrakl,  Alen Klobasa, Miha Cvetko (od 52. Kristjan Kolarič), Tilen Pintarič, Uroš Pörš (od 62. Marko Horvat), Mitja Adam, Jernej Karba (od 66. Blaž Lehko), Aljaž Kocet, Denis Kolarič (od 54. Srečko Sterniša), Tilen Klobasa (od 70. Peter Vreča). Trener: Boris Lazič.

Aqua Ižakovci: Gregor Vinčec (od 46. Tilen Zver), Grega Kolar, Denis Jerebic, Borut Majcen, Danijel Forjan, Janez Kuzma, Uroš Pavel (od 46. Matej Bico), Dejan Škafar (od 22. Gregor Balažic), Tomaž Jerebic, Rok Poredoš, Peter Antolin. Trener: Zdravko Modlic.

Radenska Slatina pa je v tem krogu tesno 0:1 (0:0) klonila v Rogašovcih proti domači Goričanki. S tem so se Radenčani, tri kroge pred koncem prvenstva, še nekoliko bolj kot Radgončani, oddaljili od morebitnega naslova in napredovanja v III. SNL, vzhod. ŠNK Radgona je namreč na 2. mestu z 41 točkami, pet manj pa jih imajo Radenčani na 4. mestu. Sosedski derbi bo to soboto, 13. maja v Radencih, in bi zmaga veliko več pomenila Radgončanom, ki imajo teoretične možnosti dohiteti vodilni Hodoš...

Manj uspeha so imeli igralci ŠNK Radgona B, ki tekmuje v II. MNL Murska Sobota, saj so tokrat pred domačimi navijači klonili 1:2 (0:1) proti Rotundi iz Sela, ki se bori za napredovanje v I. MNL, saj je druga na lestvici. Edini zadetek za Radgončane je dosegel Jože Kaučič. Uspešnejši so bili nogometaši Apač, ki so z zadetkom Dejana Kuzmiča v 88. minuti, na Tišini slavili 1:0 (0:0). Apačani so na 3. mestu (28 točk), Radgončani pa na šestem (14).

V mladinski ligi MNZ Murska Sobota sta tokrat visoki zmagi dosegli tako mladinci ŠNK Radgona kot Radenska Slatina. Radgončani so na Tratah kar 5:0 (2:0) premagali vrstnike iz Bakovcev. Gole so dosegli: Žan Trost (2) ter Žan Vrbnjak, Žan Klemenčič in Jaša Zupančič po enega. Doma so slavili tudi Radenčani, ki so z zadetki Eneja Zadravca, Tilna Ivaniča, Matjaža Miteva in Tomaža Trajbariča, ugnali Rakičan 4:0 (2:0). ŠNK Radgona je trenutno na 2. mestu z 58 točkami, Radenska Slatina ima 33 točk in je na 5. mestu izmed 14 klubov.


Več v Šport