Maraton treh src zopet dosega rekorde

Medalje na 37. Maratonu treh src bo podeljeval tudi Domen Prevc

Prlekija-on.net, sreda, 10. maj 2017 ob 15:31
Maraton treh src, foto: Jure Makovec

Maraton treh src, foto: Jure Makovec

Prijave na 37. Maraton treh src se zapirajo in organizatorji so ponosni, da lahko potrdijo, da bo v Radencih tudi letos teklo rekordno število udeležencev. Tako kot lani so tekače v Radence tudi letos privabile prenovljene proge priznani mednarodni tekači, izjemno vzdušje, druženje z našimi nordijci in bogat spremljevalni program, zaradi katerega se tekaški praznik zavleče dolgo v noč. Za vse zamudnike bo prijava mogoča še na dan prireditve.

Za medalje se bodo zopet potegovali Kenijci
Organizatorji so potrdili, da so se na maraton prijavili tekači iz 24 različnih držav. Kot je za maraton v Radencih že običajno, pa bodo razplet na vrhu krojili kenijski tekači. V ženski konkurenci se bosta za zmago na najdaljši preizkušnji potegovali Gladys Jepkurui BIWOTT, ki je v Radencih že zmagala, in njena rojakinja Hellen Jepkosgei KIMUTAI. Štrene jima bo poskušala mešati Marija Vrajić Torišić, ki je na olimpijskih igrah v Riu zastopala hrvaške barve. V moški konkurenci bosta najboljši čas lovila Joel Maina MWANGI in Moses Kipruto KIBIRE.

Polmaraton bo štel tudi za državno prvenstvo. V ženski konkurenci sta udeležbo že potrdili Helena Javornik, ki je je lani v Radencih ob 50. rojstnem dnevu pretekla svoj 50. maraton, in Sonja Roman, ki je za zdaj neuspešno lovila maratonsko normo za svetovno prvenstvo v Londonu. Med moškimi se bosta za naslov državnega prvaka potegovala Domen Hafner in Robert Kotnik. Za favorita na polmaratonski preizkušnji sicer veljata Stellah Jepngetich BARSOSIO med ženskami in Hillary Kiptum Maiyo KIMAIYO med moškimi.

Nordijci bodo tekli in podeljevali medalje
Udeležbo na tekmovalnem delu so je letos potrdilo 5 nordijcev. Za najboljši čas med skakalci se bosta potegovala Anže Lanišek in Cene Prevc, Katja Višnar, Ana Marija Lampič in Alenka Čebašek pa so nordijske tekačice, ki bodo smuči v Radencih zamenjale za tekaške superge.

Medalje bodo najboljšim podeljevali Anže Semenič, Maja Vtič, Špela Rogelj, Vesna Fabjan in Domen Prevc ter Robert Kranjec, ki še kako dobro vesta, kako je prejeti eno od treh odličij. Obiskovalci maratona bodo svoje junake lahko v živo spoznali tudi v kotičku Radenske.

Premierna predstavitev Radenske SPORT
Dolgoletna partnerica Maratona treh src, Radenska, bo poskrbela za hidratacijo tekačev. Vse tekače bosta na cilju pričakali Radenska Light in Radenska Naturelle SPORT v novi športni plastenki s praktičnim zamaškom. Po koncu teka si bodo tekači privoščili Radensko Light SPORT, s katero bodo v svoje telo vnesli izgubljene minerale, z Radensko Naturelle SPORT pa se bodo lahko odpravili na lov za novimi kilometri ali na zaključni koncert, kjer se bodo zabavali z legendarno hrvaško skupino Psihomodo Pop.

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani maraton-radenci.si, o paketu Maratonski vikend pa na spletni strani Zdravilišča Radenci.

Za pomoč pri prijavi lahko udeleženci 36. Maratona treh src pokličejo tudi na telefonsko številko 041 811 708 ali pišejo na info@maraton-radenci.si.


Več v Šport