POŠ Cvetka Golarja Ljutomer gostila srečanje učencev posebnega programa vzgoje in izobraževanja Pomurja

Srečanja se vsako leto udeležijo učenci posebnega programa IV. osnovne šole Murska Sobota, DOŠ II Lendava in podružnične osnovne šole dr. Janka Šlebingerja iz Gornje Radgone

Prlekija-on.net, četrtek, 11. maj 2017 ob 08:01
Srečanje učencev posebnega programa Pomurja

Srečanje učencev posebnega programa Pomurja

19. aprila 2017 smo na podružnični Osnovni šoli Cvetka Golarja organizirali srečanje učencev posebnega programa Pomurja. Srečanja se, kot že niti ne vemo katero leto zapored, udeležijo učenci posebnega programa IV. osnovne šole Murska Sobota, DOŠ II Lendava in podružnične osnovne šole dr. Janka Šlebingerja iz Gornje Radgone; vsako leto srečanje organizira druga šola. To je vedno posebno doživetje, prežeto z obilico dobre volje, pozitivizma in na sploh, sreče. Namenjeno je predvsem druženju, razvijanju motoričnih in socialno-komunikacijskih spretnosti.

Srečanje se je odvijalo v dvorani ŠIC, kjer so učenci po skupinah sodelovali v petih različnih delavnicah. Tako so se učenci preizkušali v petju, plesu, obešanju perila, metanju različnih žog na koš, plazenju, fitnesu in še marsičem. Ves čas so učence bodrili, vodili in se z njimi veselili prostovoljci 9. razreda osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer. Učenci so po delavnicah prijetno utrujeni prejeli medalje in ponovno oživeli ob glasbi. Rajanje in druženje je potekalo vse do kosila. Polni lepih vtisov smo se po kosilu poslovili.

Nasvidenje do naslednjega leta, ko bo druženje potekalo v DOŠ II Lendava.      

Maja Rajh


Več v Kultura in izobraževanje