Neznanka v gozdu odvrgla tri pasje mladiče

Nevestna lastnica je v gozdu odvrgla tri pasje mladiče in se nato odpeljala

Prlekija-on.net, četrtek, 11. maj 2017 ob 18:1712
Pasji mladiči

Pasji mladiči

Ptujska uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v začetku tedna obravnavala še en primer krutega ravnanja z živalmi, kjer je nevestna lastnica v gozdu odvrgla tri pasje mladiče in se nato odpeljala.

Pri dejanju sta jo zalotila občana iz Kungote pri Ptuju, psičke pa so nato na stroške občine Kidričevo odpeljali v zavetišče za živali. Kot je povedala uradna veterinarka Branka Kozenburger, so bile tri odvržene psičke mešane pasme stare okoli pet mesecev ter nekoliko shujšane, polne klopov, vendar v dobrem zdravstvenem stanju. Najditelja sta psičkom nemudoma prinesla vodo, nekaj hrane ter obvestila Ptujsko veterinarsko upravo.

Veterinarska inšpektorica se je odločila, da se zaradi lažjega iskanja storilke zadeva objavi v medijih, med drugim pa upa tudi na pomoč policije, saj sta najditelja podrobno opisala vozilo neznanke, ki je bilo rjave barve, po vsej verjetnosti je šlo za Renault Traffic. Kot so povedali očividci, je storilka z visoko hitrostjo zapeljala iz gozda na glavno cesto in pri tem tudi ogrožala varnost v prometu. Lastnica ima srednje dolge lase temne barve.

Uradna veterinarka je še povedala, da pri tem ne gre za osamljen primer. V začetku letošnjega leta so obravnavali primer zapuščenega psa, ki so ga privezali za drevo in pustili poginiti. Ker gre pri omenjenem kaznivem dejanju za namerno oz. trajno zapustitev živali, se storilec sankcionira po 4. členu zakona o zaščiti živali, ki govori o mučenju živali in je zato predvidena zaporna kazen.


Več v Črna kronika