Ping-pong vikenda v Zagrebu in Cirkovcah

Uspešni mladi namiznoteniški igralci Pomurja

Filip Matko Ficko, sobota, 13. maj 2017 ob 13:26
Smodiš (belo) in Šegula (rdeče) za 1. mesto v dvojicah

Smodiš (belo) in Šegula (rdeče) za 1. mesto v dvojicah

Minulo soboto je bilo v Cirkovcah na sporedu prvenstvo severovzhodne regije za najmlajše kadete-inje (U-10) in za kadete-inje (U-15). Zbralo se je 43 igralk in igralcev iz osmih klubov SV regije.

Pri kadetih je zmagal Nino Šegula (Ptuj), Jure Smodiš (Kema Puconci) je osvojil 3. mesto, še prej je osvojil 1. mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Z drugim mestom v kvalifikacijski skupini se je Blaž Sukič (NTK Sobota) uvrstil na glavni turnir in obstal v četrtfinalu proti finalistu Roscu iz Savinje. Pri kadetinjah je zmagala Nika Belaj (Cirkovce), 2. mesto je osvojila Ana Kovačec in tretje Blažka Harkai (obe Kema Puconci). Anamarija Horvat in Eva Grabnar (obe NTK Sobota) sta izgubili v četrtfinalu, po osvojenih drugih mestih v svojih kvalifikacijskih skupinah. Tjaša Dervarič je osvojila 3. mesto v kvalifikacijski skupini in se ni uvrstila v glavno tabelo. Pri najmlajših kadetih je prvo mesto dosegel Jure Kraker (Muta), Luka Šantavec (NTK Sobota) je osvojil 3. mesto. Pri najmlajših kadetinjah pa je prvo mesto osvojila prvakinja Zagipinga 2017 Kiara Šegula (Ptuj). V finalu je s 3:1 premagala Evo Horvat (NTK Sobota).

V dvojicah pri kadetih sta Sukič - Tibaut (Maribor) izgubila v četrtfinalu, kadetinji Dervarič - Horvat A. (NTK Sobota) sta v polfinalu presenetili prvi nosilki turnirja Belaj - Unger in ju s 3:1 premagali v polfinalu, a v finalu sta bili boljši od njiju Kovačec - Harkai (Kema Puconci) in poleg mladinskega naslova v dvojicah osvojile še kadetski naslov v SV regiji. Dvojica Grabnar (NTK Sobota) - Belaj L. (Cirkovce) sta osvojili 3. do 4. mesto. Pri najmlajših kadetih sta Šantavec (NTK Sobota) in Blaž Štottl (Cven) osvojila odlično 2. mesto. Pri najmlajših kadetinjah pa sta prvo mesto osvojili prvi nosilki Šegula K. (Ptuj) - Horvat E. (NTK Sobota).

Vikend prej pa je potekal eden najmnožičnejših turnirjev v Evropi in sicer že 64. Zagiping v Zagrebu. Tekmovanje je potekalo v Domu sportova v treh dvoranah na 48-ih mizah. Prijavljenih je bilo preko 700 otrok iz 15 držav. Med njimi tudi igralke in igralci Sobote, Keme in Ljutomera. Lep rezultat z uvrstitvijo v četrtfinale je dosegla Ana Kovačec (Kema Puconci) pri kadetinjah (U-15). Tudi Eva Horvat (NTK Sobota) pri najmlajših kadetinjah (U-10) in Nuša Vogrinčič (Kema Puconci) pri mladinkah (U-18) sta dosegli lep rezultat saj sta se prebili v osmino finala med 16 najboljših v svoji kategoriji. V glavno tabelo se je uspelo z drugim mestom v kvalifikacijskih skupinah še uvrstiti mladincu Luki Norčiču in mlajšemu kadetu Juretu Smodišu (Kema Puconci) ter kadetinji Tjaši Dervarič (NTK Sobota). Anamarija Horvat in Eva Grabnar (obe NTK Sobota) sta v svojih kvalifikacijskih skupinah zasedli tretje mesto in se nista uvrstili v glavno tabelo med 32 najboljših. Tudi Dajani Gošnjak Stojko, Sari Marinič in Roku Kapunu se ni uspelo kvalificirati na glavni turnir.

Foto: Mišo Županek


Več v Šport