Miška in zverjasec obiskala vrtec Ljutomer

Zaključna prireditev vrtca, kjer so se v predstavi »Kako sta miška in zverjasec obiskala vrtec Ljutomer« predstavile skupine starejših otrok

Prlekija-on.net, četrtek, 25. maj 2017 ob 20:50
Zaključna prireditev vrtca Ljutomer

Zaključna prireditev vrtca Ljutomer

V četrtek, 25. maja, je Vrtec Ljutomer v Domu kulture pripravil zaključno prireditev, kjer so se v predstavi »Kako sta miška in zverjasec obiskala vrtec Ljutomer« predstavile skupine starejših otrok.

Pred predstavo je vse nagovorila ravnateljica vrtca, Ksenija Žuman, ki je povedala, da so se v minulem šolskem letu delavci vrtca trudili otrokom polepšati dneve v vrtcu ter dodala, da so mediji postali v zadnjem desetletju pomemben sooblikovalec naše družbe in sestavni del našega in otrokovih življenj. Zaradi tega so poseben poudarek dali opismenjevanju v povezavi z medijsko pismenostjo, zaposleni pa so se izobraževali na tem področju ter pridobljeno znanje prenesli v vsakdanje življenje. Predstavo so si poleg staršev, babic in dedkov, bratcev in sestric, ... ogledali tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predstojnica OE Zavoda za šolstvo Murska Sobota, Irena Kumer, predstavniki Občinske uprave, svetnice in svetniki ter drugi.

V predstavi, ki je polna preobratov, humorja ter odličnih rim, so nastopili vzgojiteljice Lea Luthar kot mama veverica, Antonija Podnar kot miška in Romana Pintarič kot zverjasec ter skupina Pedenjpedi kot veveričke, skupina Metulji kot lisice, skupina Školjke kot sove, skupina Čebelice kot žabe, skupina Morski konjički kot volkovi, skupina Zmajčki kot ptice ter skupina Prleki kot kače.

Sceno so postavili otroci starejših skupin s pomočjo starša Igorja Muršiča, za montažo je poskrbel Miloš Bavec, za besedilo Veronika Sirc, za glasbo pa vzojiteljica Marinka Prelog. Ravnateljica se je ob tem zahvalila še Občini Ljutomer, vsem donatorjem in sponzorjem ter še posebej družini Kralj in Fišer za donacijo usnja.

Ob koncu prireditve so se od vrtca poslovili največji otroci v skupinah Pedenjpedi, Prleki in Morski konjički s pesmijo Iz vrtca v šolo od Tomaža Habeta.


Več v Najmlajši