22-letni udeleženec prometne nesreče umrl v bolnišnici

V prometni nesreči so se takrat trije huje, trije pa lažje telesno poškodovali, eden je bil v življenjski nevarnosti in je včeraj umrl

Prlekija-on.net, petek, 26. maj 2017 ob 11:39
Prometna nesreča na avtocesti, foto: GB Maribor

Prometna nesreča na avtocesti, foto: GB Maribor

29. aprila smo poročali o prometni nesreči, ki se je tistega dne okoli 3.50 zgodila na avtocesti A1, Ljubljana – Maribor, izven naselja Devina. 25-letni Madžar je takrat vozil kombinirano vozilo znamke Renault Traffic, madžarskih registrskih oznak iz Ljubljane proti Mariboru. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je zapeljal z vozišča. V prometni nesreči je bilo udeleženo eno vozilo s sedmimi potniki, vsi so bili madžarski državljani. Trije od njih so se huje, trije pa lažje telesno poškodovali. En udeleženec prometne nesreče je ostal nepoškodovan.

Včeraj, 25. maja, so policisti Postaje prometne policije Maribor preverjali poškodbe opisanih Madžarov v UKC Maribor in ugotovili, da je 22-letni udeleženec te prometne nesreče, ki je bil v življenjski nevarnosti, v UKC Maribor umrl.

Policisti bodo dopolnili kazensko ovadbo, ki so jo zoper povzročitelja prometne nesreče že podali pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu se je na cestah na območju PU Maribor zgodilo 9 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 10 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta se je zgodilo enako število tovrstnih nesreč, v njih pa je umrlo 9 ljudi.


Več v Črna kronika