Za konec še Cven premagal ŠNK Radgono

Končano tekmovanje v I. MNL Murska Sobota

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. maj 2017 ob 08:37
ŠD Cven

ŠD Cven

Z zadnjim, 22. krogom je bilo končano tekmovanje v I. MNL Murska Sobota, kjer so nogometaši Radgone nepričakovano, a zaslužno poraženi proti gostom iz Cvena. Kratka domača klop in poškodba vratarja Simona Strajnšaka sta botrovali šestemu porazu Radgončanov v sezoni, ki pa ni vplival na končno uvrstitev na 3. mesto. Res je sicer, da so si varovanci domačega trenerja Borisa Lazića ustvarili veliko priložnosti, a jim je tudi boginja Fortuna tokrat obrnila hrbet. Seveda so si tudi gostje iz Cvena ustvarili kar nekaj priložnosti in ker so dve izkoristili, so varovanci prleškega trenerja Aleša Lesjaka zasluženo slavili in so se tako Radgončanom maščevali za jesenski poraz na domačem terenu. V vsakem primeru kaže omeniti, da se je tekma končala v prijateljskem tonu in le želimo si lahko, da bi vsaj na nižjih tekmovalnih nivojih bilo več takšnih "prijateljskih spopadov". Ob koncu dvoboja so se radgonski navijači morali sprijazniti z dejstvom, da v modro-belem dresu ne bo več Jerneja Karba. Čeprav je star šele 28 let se je namreč Jernej odločil, da več ne bo igral nogometa, temveč se bo posvetil drugim predvsem družinskim in poslovnim rečem.

ŠNK Radgona – ŠD Cven 0:2 (0:1)

Stadion v TŠC Trate, 100 gledalcev, glavni sodnik: Marjan Čontala (Križevci pri Ljutomeru), pomočnika: Pavel Zakal (Fokovci) in Nina Cifer (Križevci). Delegat: Sašo Norčič (Martjanci).

Strelca: Žiga Smodiš (30.) in Aleš Antolin (92.)

ŠNK Radgona: Strajnšak, A. Klobasa, Cvetko, Bračič, Pörš (od 11. J. Klobasa), Adam, Karba (od 89. Štrakl), Uhan, Pintarič (od 46. Lehko), T. Klobasa, Kocet. Trener: Boris Lazič.

ŠD Cven: Kolbl, Potočnik (od 46. Antolin), Rajh (od 69. Podgorelec), Pongračič, Šterman, S. Kapun, D. Smodiš, T. Kapun, Pihler, Ž. Smodiš, Kolman (od 75. Košič). Trener: Aleš Lesjak.  

NK Radenska Slatina je tokrat gostila ekipo Hodoša, ki je potrdila, da je zasluženo na čelu lestvice I. MNL Murska Sobota. Pred kakšnimi 80 gledalci sta se tekmeca v Radencih razšla brez zmagovalca, saj je bilo 1:1 (1:1). Za domače je zadel David Sterniša (33.), že pred tem so Hodošani, v. 25. minuti povedli po zadetku Andreja Totha. Tako so Radgončani končali na 3. mestu, Radenčani pa so četrti.

V II. MNL Murska Sobota je druga ekipa ŠNK Radgona na gostovanju na Tišini proti domačinom remizirala 2:2 (0:0). Za Radgončane sta zadela Kristjan Kolarič (68.) in Srečko Sterniša (79.). V isti ligi pa so odlični bili nogometaši Apač, ki so na domačem terenu premagali zmagovalce lige, veterane Mure 3:2 (2:1). Za gostitelje so zadeli: Rene Čerič, Tomi Kučan in Gregor Tropenauer. Apačani so prvenstvo končali na 3. mestu s 37 točkami, Radgončani pa so šesti s 16 točkami.

Mladinci ŠNK Radgona, ki so skupaj s kadeti najboljši na območju MNL Murska Sobota, so krog pred koncem, na Goričkem, premagali vrstnike Križevcev 3:1 (1:0). S tem so si mladi Radgončani zagotovili kvalifikacija za II. SNL, vzhod. V isti ligi pa so mladinci NK Radenska Slatina zasedli šesto mesto z 18 točkami zaostanka za ŠNK Radgona.

Kljub uradnemu končanju sezone, se bo v nadaljevanju na območju Pomurja dogajalo še kar nekaj odločitev, saj uradno ni jasno kdo bo ostal v isti ligi, kdo bo napredoval, ali pa izpadel v nižji nivo tekmovanja.


Več v Šport