10. tekmovanje gasilcev za pokal PGD Koračice in za pokal GZ Sveti Tomaž

Pri gasilkah in gasilcih A so za pokal PGD Koračice zmagali PGD Senešci in PGD Trnovci, za pokal GZ Sveti Tomaž pa PGD Koračice

Ivan Trunk, ponedeljek, 19. junij 2017 ob 17:211
Gasilsko tekmovanje v Koračicah

Gasilsko tekmovanje v Koračicah

V soboto, 17 Junija, je pred gasilskim domom in na vadbenem prostoru v Koračicah potekalo 10. tekmovanje pionirk, pionirjev, mladink, mladincev, gasilk A, B in gasilcev A, B kategorije. Organizator tekmovanja je Gasilska Zveza (GZ) Sveti Tomaž v sodelovanju in v izvedbi Prostovoljnega Gasilskega Društva (PGD) Koračice.

Tekmovanje so pričeli naši najmlajši pionirke in pionirji potem pa še mladinke in mladinci. Pionirji so morali opraviti dve vaji: vaja z vedrovko za pionirje in štafeta s prenosom vode za pionirje. Za pokal PGD Koračice so pri pionirkah tekmovale 3 ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Biš, 2. PGD Trnovci in 3. PGD Miklavž pri Ormožu. Pri pionirjih je za pokal PGD Koračice tekmovalo 7 ekip, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Senešci, 2. PGD Bresnica, 3. PGD Gabrnik, 4. PGD Biš1, 5. PGD Miklavž pri Ormožu, 6. PGD Koračice in 7. PGD Biš2. Za pokal GZ Sveti Tomaž je pri pionirkah tekmovala ena ekipa PGD Trnovci in pri pionirjih ena ekipa PGD Koračice.

Mladinke in mladinci so morali opraviti dve vaji: vaja z ovirami za mladince in met vrvice. Za pokal PGD Koračice je pri mladinkah tekmovala ena ekipa, PGD Biš. Pri mladincih so za pokal PGD Koračice tekmovale štiri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Savci, 3. PGD Koračice in 4. PGD Biš. Za pokal GZ Sveti Tomaž so tekmovali samo mladinci, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Savci in 3. PGD Koračice. Po končanem tekmovanju pionirjev in mladincev je potekalo podelitev priznanj in pokalov.

Potem se je tekmovanje nadaljevalo z ekipami odraslih gasilk in gasilcev kategorije A in B in opraviti so morali dve vaji: vaja z motorno brizgalno in met vrvice. Pri gasilkah kategorije A so za pokal PGD Koračice tekmovale štiri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Senešci, 2. PGD Zlatoličje, 3. PGD Koračice in 4. PGD Pršetinci. Za pokal GZ Sveti Tomaž sta tekmovali dve ekipi, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Koračice in 2. PGD Pršetinci. Pri gasilcih kategorije A so za pokal PGD Koračice tekmovale štiri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Koračice, 3. PGD Pršetinci in 4. PGD Velika Nedelja. Za pokal GZ Sveti Tomaž so tekmovale tri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Koračice, 2. PGD Koračice in 3. PGD Pršetinci.

Pri gasilkah kategorije B so za pokal PGD Koračice in za pokal GZ Sveti Tomaž tekmovale tri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Koračice, 2. PGD Trnovci in 3. PGD Pršetinci. Pri gasilcih kategorije B so za pokal PGD Koračice tekmovale tri ekipe, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Mekotnjak-Stara Cesta, 2. PGD Savci in 3. PGD Koračice. Za pokal GZ Sveti Tomaž sta tekmovali dve ekipi, z naslednjo uvrstitvijo: 1. PGD Savci in PGD Koračice. Po tekmovanju je sledil postroj enot, tu sta zbrane pozdravila in nagovorila predsednik GZ Janez Obran in predsednik PGD Koračice Avgust Bec.​


Več v Kultura in izobraževanje