ŠNK Radgona in NK Slatina nova tretjeligaša

NZS potrdila sestavo vseh državnih lig, za radgonski in radenski nogomet je 5. seja IO NZS bila zgodovinska

Prlekija-on.net, sreda, 21. junij 2017 ob 09:26
ŠNK Radgona - NK Slatina

ŠNK Radgona - NK Slatina

Peta seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije v mandatnem obdobju 2016-2020, ki je 20. junija 2017 potekala v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, bo gotovo ostala z zlatimi črkami zapisana tudi v ŠNK Radgona in NK Slatina. Omenjeni ekipi sta namreč prvič v svoji zgodovini uvrščeni v kakšno državno nogometno ligo, in sicer sta se uvrstili v III. SNL, vzhod. Potem, ko prvo in drugo uvrščeni ekipi, I. MNL Murska Sobota, NK Hodoš in NK Bakovci, nista izpolnjevala pogojev za napredovanje v III. SNL, vzhod, so to izkoristili Radgončani in Radenčani, ki ju tako od jeseni čaka nastopanje med 16 tretjeligaškimi ekipami. Obe ekipi sta izpolnjevali vse pogoje in tako je licenciranje bilo uspešno, kar so potrdili člani IO NZS, ki so mimogrede na seji obravnavali kar šestnajst točk dnevnega reda.

V ospredju je vsekakor bilo poročilo o licenciranju nogometnih klubov za tekmovalno leto 2017/18 in s tem potrditev sestave članskih (I. SNL, II. SNL in III. SNL) ter mladinskih lig NZS (I. SML/SKL, 2 SML/SKL in U-15) v prihajajoči sezoni. Potrjena sta bila tudi koledar tekmovanj v ženskih kategorijah za jesenski del tekmovalnega leta 2017/18 in koledar futsal tekmovanj za tekmovalno leto 2017/18. Ob tem so bile sprejete tudi spremembe in dopolnitve Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji, kjer je bilo določeno, da lahko v bodoče na klopi za rezervne igralce sedi 7 članov strokovnega vodstva kluba. Spremembe in dopolnitve so doletele tudi Disciplinski pravilnik NZS na področju pokalnega tekmovanja. Posameznega igralca bo po novem doletela prepoved nastopa na prvi naslednji tekmi, v kolikor bo zbral tri oziroma šest rumenih kartonov in ne več dveh/štirih. Izvršni odbor NZS je sprejel tudi sklep o trženju medijskih in sponzorskih pravic, ki izhajajo iz tekmovanja v I. SNL. Tako je trženje medijskih pravic in poimenovanje tekmovanja izključno v pristojnosti NZS, v veljavo pa stopa delno centraliziran model trženja sponzorskih pravic. Uradna žoga tekmovanja v sezoni 2017/18 bo Adidas.

Za tekmovalno leto 2017/18 so bili potrjeni tudi kriteriji in delež sofinanciranja sodniško-delegatskih stroškov v tekmovanjih 1. SML/SKL in 2. SML/SKL. NZS bo v letu 2017 sofinancirala tudi izgradnjo treh novih pomožnih velikih igrišč z umetno travo (NK Dravinja, NK Kočevje, NK Bilje) ter obnovo pomožnega igrišča z umetno travo (Gimnazija Šiška). Sprejete so bile tudi spremembe kriterijev vrednotenja aktivnosti Nogometa za vse, ki so namenjene predvsem spodbudi veteranskega nogometa. V skladu s Strategijo NZS 2020 so člani IO NZS sprejeli sklepe o pristopu k vzpostavitvi sistema integritete NZS, pristopu k podpisu Resolucije Uefa o integriteti nogometne igre in ustanovitvi Komisije za integriteto in zaščito nogometne igre. Izvršni odbor NZS je ob tem potrdil še sestavo organov in komisij NZS v mandatnem obdobju 2017-2021.

Kakorkoli že, v sezoni 2017/18 bo III. SNL, vzhod tvorilo 14 ekip, in sicer: NK Odranci, ND Beltinci, NK Ljutomer, NK Tromejnik Kuzma, NK Hotiza, NK Čarda Martjanci, ŠD NK Polana, NK Rakičan, NK Grad, NK Bogojina, NK Turnišče, NK Slatina, NK Črenšovci in ŠNK Radgona


Več v Šport