Barbara Skuhala tretja, brat Jernej četrti na državnem šahovskem prvenstvu

Barbara je dokazala, da bo tudi v konkurenci članic dosegala podobne rezultate, kot jih je pri mladinkah, Jernej pa je tekmovanje zaključil s samo pol točke zaostanka za zmagovalcem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. julij 2017 ob 19:521
Državno šahovsko prvenstvo v Mariboru

Državno šahovsko prvenstvo v Mariboru

V Mariboru je od 25.6.2017 do 2.7.2017 potekalo državno šahovsko prvenstvo za članice in 20. Pirčev memorial, ki je veljal tudi za člansko državno prvenstvo.

Pri članicah je igralo devet igralk, ki so se na prvenstvo udeležile preko kvalifikacij oziroma na povabilo strokovnega sveta pri Šahovski zvezi Slovenije. Med tekmovalkami je bila tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala, ki je letos prvič nastopila kot članica in osvojila tretje mesto. Tako je dokazala, da je bila izbira strokovnega sveta, ki jo je povabil na tekmovanje pravilna in da bo tudi v konkurenci članic dosegala podobne rezultate, kot jih je pri mladinkah.

Na odprtem državnem prvenstvu za člane, oziroma 20. Pirčevem memorialu pa je šahiralo 62 šahistov in šahistk. Tu je s četrtim mestom presenetil Barbarin brat Jernej. Uspel je remizirati z legendo slovenskega šaha velemojstrom Aleksandrom Beliavskim in ostati nepremagan tudi v marsikaterem dvoboju po ratingu močnejšim nasprotnikom. Premoč je moral priznati edino novemu državnemu prvaku velemojstru Juretu Škobernetu in še to po dolgotrajni borbi. Tekmovanje je zaključil s samo pol točke zaostanka za zmagovalcem.

Šahiralo se je v zanimivem okolju - v vojaškem muzeju v mariborski kadetnici. Igralci in igralke so imeli odlične pogoje za igro in organizacija je bila tudi s pomočjo slovenske vojske na visokem nivoju.

Foto: ŽŠK Maribor


Več v Šport