Po hitri cesti vozil v nasprotni smeri

73-letnik si je za ta hud prekršek prislužil globo 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni, da je potrebno izreči tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, četrtek, 6. julij 2017 ob 13:10
Moškega je ustavil motorist, sicer policist

Moškega je ustavil motorist, sicer policist

V sredo, 5. julija, okoli 14. ure je 73-letni moški vozil osebni avtomobil znamke Renault Clio, srebrne barve, MB reg. območja, po hitri cesti H2 v napačni smeri.

Opisani voznik je sprva pravilno vozil po hitri cesti iz smeri Hoč, proti Pesnici, pri uvozu na hitro cesto iz smeri Ptujske ceste pa je naredil hud prekršek. Tukaj je namreč s prehitevalnega pasu ostro zavil desno, preko voznega pasu, na uvozni krak hitre ceste, namenjen vozilom, ki se s Ptujske ceste vključujejo na hitro cesto. Vožnjo je po tem kraku v napačni smeri nadaljeval do križišča s Ptujsko cesto, ki je sicer namenjen uvozu na hitro cesto s Ptujske ceste, iz smeri mesta. Tam mu je nasproti pravilno pripeljal motorist, sicer policist v prostem času, ki se je ustavil in voznika opozoril na njegovo napako, s tem pa tudi preprečil nevarnost za ostale udeležence v prometu. O prekršku je obvestil svoje službujoče kolege.

Policisti so voznika preizkusili z elektronskim indikatorjem alkohola, ki je pokazal, da je bil voznik popolnoma trezen. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki so ga danes skupaj z obdolžilnim predlogom že poslali pristojnemu sodišču. Za tak prekršek je namreč predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni, da je potrebno izreči tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.