Požar uničil kombajn

Številni požari strnišč v preteklih dneh

Prlekija-on.net, petek, 7. julij 2017 ob 08:49
Kombajn

Kombajn

V četrtek, 7. julija, ob 19.32 je na polju v Tešanovcih, občina Moravske Toplice, zagorel kombajn. Požar, ki je uničil kombajn in strnišče okoli kombajna, so pogasili gasilci PGD Tešanovci in Moravske Toplice. Tuja krivda je izključena, škode pa je za okoli 30.000 evrov.

Ob 15.53 je zagorelo tudi v naselju Bakovci, občina Murska Sobota, kjer je zagorelo strnišče na njivi na površini okoli 2.500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Bakovci, Murska Sobota in Rakičan. Tuja krivda je izključena, škode ja za okoli 100 evrov.

V Logarovcih pa je že dopoldan zaradi napake pri električni napravi prišlo do požara na stanovanjski hiši.

Številni požari strnišč
Že v sredo, 5. julija, ob 14.10 je v Trničah, občina Starše, zagorelo strnišče. Požar na površini treh hektarjev so pogasili gasilci PGD Trniče, Prepolje in Starše. Ob 15.16 je nato med naseljema Bukovci in Stojnci, občina Markovci, gorela njiva. Ogenj je zajel pet hektarjev požetega strnišča, ter se razširil še na hektar njive na kateri je bila nepožeta pšenica. Gasilci PGD Bukovci, Stojnci, Borovci, Markovci, Nova vas, Prvenci-Strelci, Sobetinci in Zabovci so požar omejili in pogasili. Ob 23.24 pa je v Zgornji Hajdini, občina Hajdina, zagorelo strnišče na njivi. Gasilci PGD Hajdina so požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov pogasili.


Več v Črna kronika