Dobrodelna humanitarna akcija slovenskih polagalcev parketa iz cele Slovenije

Štirinajst podjetnikov in obrtnikov polagalcev parketa je pobrusilo in polakiralo 375 m2 parketnih površin v štirih enota v vrtcih v Beltincih, Lipovcih, Dokležovju in Melincih

Prlekija-on.net, torek, 18. julij 2017 ob 08:55
Dobrodelna akcija polagalcev parketa

Dobrodelna akcija polagalcev parketa

Podjetje HGtrade, ki je del skupine Helios, že deveto leto zapored, po zaključku šolskega leta izvaja poseben dobrodelni projekt povezan z otroci. Vodja projekta Darija Medved tako vsako leto poišče vrtec, v katerem je potrebna obnova parketnih površin. Letos je bil izbran Vrtec Beltinci. V sklopu letošnje dobrodelne akcije je 14 podjetnikov in obrtnikov polagalcev parketa iz cele Slovenije v dveh dneh pobrusilo in obnovilo 375 m2 parketnih površin v štirih enotah in sicer v devetih otroških igralnicah v Beltincih, Dokležovju, Lipovcih in Melincih.

Skupina Helios s podjetjem HGtrade ter štirinajst podjetnikov, polagalcev parketa iz cele Slovenije je poskrbelo, da so lesena tla igralnic v vrtcih dobila novi sijaj in zaščito. Igralnice bodo tako v bodoče še bolj primerne za otroške radoživosti in igre. Parketni laki Chromoden, ki so proizvedeni v Skupini Helios, trži pa jih Heliosovo podjetje HGtrade, so narejeni na vodni osnovi in zato okolju in zdravju prijazni, hkrati pa izstopajo tudi po svoji izjemni odpornosti na obrabo in udarce. Laki Chromoden tako zagotavljajo čudovit izgled parketnih površin tudi v šolskih igralnicah in športnih dvoranah. Z njimi bo novo podobo sedaj dobilo tudi 375 m2 parketnih površin v devetih otroških igralnicah enot Vrtca Beltinci.

V teh obnovljenih igralnicah bo v jeseni spet živahno in veselo, kajti malčki bodo na igro in druženje prišli v obnovljene prostore. Poleg podjetja HGtrade, ki je del skupine Helios so se v vse slovensko humanitarno akcijo vključili Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, Območna obrtno podjetniška zbornica Murska Sobota in sekcija polagalcev talnih oblog pri Obrtno podjetniški zbornice Slovenije, katere predsednik je Stanko Srša - obrtnik doma iz Beltincev, ki je akcijo pripeljal v občino Beltinci. Podjetje HGtrade je v celoti doniralo material, delo pa so v celoti brezplačno opravili podjetniki in obrtniki polagalci iz celotne Slovenije, ki so opravili veliko delo za kar jim je vodstvo Vrtca Beltinci z ravnateljico Martino Vidonja zelo hvaležno, kajti šlo je za dokaj velik finančni vložek za obnovo parketa. Akcija je bila prvič izvedena v Pomurju in v občini Beltinci. Ob zaključku akcije so si prenovljene prostore tudi ogledali Branko Meh, predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije in Vlado Mandič, predsednik Obrtno podjetniške zbornice Murska Sobota. Ob tej priložnosti so podjetniki in obrtniki polagalci parketa predstavili svoje videnje in vtise, kajti kot so povedali so s skupnimi močni opravili veliko akcijo in tako olepšali življenje malčkom v vrtcih. Ob zaključku humanitarnih del so se jim otroci vrtcev zahvalili s priložnostnim kulturnim programom in so jih v imenu Vrtca Beltinci pogostili.

Pri akciji so sodelovala podjetja in podjetniki iz lokalnega okolja in širše regije, ki so člani Sekcije polagalcev talnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Podjetji, ki sta prijazno pristopili k projektu obnove talnih površin z laki Cromoden sta ARS Constructa d.o.o. in Srša d.o.o., brezplačno pa je pomagalo še dvanajst samostojnih podjetnikov med katerimi so bili Andrej Grandovec, Alen Srebočan, Boris Mahne, Drago Kocet, Franc Ribič, Jože Smej, Luka Škulj, Matej Ribič, Miroslav Turšič, Tomas Klep, Tomaž Rjavec in Zlatko Vozlič.

V vrtcu so akcijo sprejeli z navdušenjem. Ravnateljica Vrtca Beltinci, Martina Vidonja je ob tem povedala: »Veseli nas, da dandanes še vedno obstajajo tovrstne akcije in da je bil letos izbran ravno naš vrtec. Prenova parketa je za nas velika naložba, zato v imenu otrok, staršev in zaposlenih izrekamo iskreno zahvalo vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi te akcije. V novo šolsko leto bomo tako vstopili v lepših prostorih, v katerih bomo našim najmlajšim zagotavljali še kakovostnejše bivanje

»Ponosni smo, da akcijo vodimo že deveto leto in da so v tem času novo podobo dobile igralnice v vrtcih po vsej Sloveniji. Ko gre za vrtce se tudi parketarji z veseljem odzovejo, kljub višku sezone v tem času. Občutek, da smo naredili nekaj dobrega in koristnega za otroke je vsem v velik navdih in ustvarja motivacijo za nadaljnje delo« je povedala pobudnica in organizatorka projekta Darija Medved iz podjetja HGtrade.

Jože Žerdin


Več v Gospodarstvo