Zaključena prejšnja in pripravljena nova nogometna sezona

Številna priznanja in nagrade za ŠNK Radgona

Prlekija-on.net, petek, 21. julij 2017 ob 22:27
Podelitev pokalov in nagrad

Podelitev pokalov in nagrad

S podelitvijo pokalov, priznanj in nagrad za minulo sezono 2016/17 ter žrebom parov za nova ligaška ter pokalno tekmovanje, kar je potekalo v soboški Zvezdi, se je v okviru Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, tudi uradno "začela" nogometna sezona 2017/18. Predsednik MNZ MS Danilo Kacijan pa je ob žrebu podelil še pokale in žoge najboljšim v minuli sezoni, tako za dosežke kot za fair play. In med prejemniki priznanj in nagrad so tudi NK Apače (3. mesto v II. MNL Murska Sobota, ter 2. mesto fair play), NK Radenska Slatina (mladinci - 2. mesto fair play) in še posebej ŠNK Radgona, ki je prejela največ pokalov in žog. Radgonske nagrade, šest kakovostnih nogometnih žog Adidas ter pet pokalov, ki so jih za dosežke za fair play dosegli kadeti (1. mesto v MNL Murska Sobota), mladinci (3. mesto v MNL Murska Sobota in 3. mesto fair play) in člani (3. mesto v I. MNL Murska Sobota in 3. mesto v fair play), je iz rok predsednika MNZ Murska Sobota Danilo Kacjana, v imenu kluba prevzel član Upravnega odbora Oste Bakal.

Po opravljenem žrebu za tekmovanja v sezoni 2017/18, bodo nogometaši na območju MNZ Murska Sobota najprej odigrali 1. krog Pokala Slovenije, in sicer pred praznikom Marijinega vnebovzetja, v soboto in nedeljo, 12. in 13. avgusta. Med 28 ekipami, ki bodo igrale v 1. krogu pokalnega tekmovanja (v drugem se jim pridružita še drugoligaša: Mura in Veržej), so tri ekipe z območja Gornje Radgona. In žreb je želel, da nobena ekipa ne bo igrala na domačem terenu. ŠNK Radgona, podobno kot lani gostuje pri NK Mura veterani, v soboški Fazaneriji. Radenčani in Apačani pa po drugi strani gostujeta v bližnji okolici Murske Sobote, in sicer Radenska Slatina v Bakovcih, ekipa Apač pa v Pušči, kjer bo tako odigrala prvo uradno tekmo na novem igrišču, ki je odprto prav pred žrebanjem. V mladinskem pokalnem tekmovanju v prvem krogu nastopa 12 ekip (v 2. kolu se pridružita še drugoligaša: Veržej in Mura) , med njimi pa tudi ŠNK Radgona in NK Radenci Slatina. Eni in drugi prav tako gostujejo, in sicer pri prvo in drugouvrščenih ekipah iz minulega prvenstva. Radgončani gostujejo v Beltincih, Radenčani pa v Ljutomeru.

Prvi krog tekmovanj v obeh medobčinskih nogometnih ligah bo na sporedu teden dni pozneje, v soboto in nedeljo, 19. in 20. avgusta (mladinci) in še teden dni pozneje (člani). Ker sta se ŠNK Radgona in NK Radenska Slatina uvrstili v III. SNL, vzhod, v I. MNL Murska Sobota tokrat ne bo nobenega kluba z radgonskega območja. V II. MNL Murska Sobota bo NK Apače v 1. krogu (27.8), gostoval pri NK Roma v Vanči vasi. V mladinski nogometni ligi, bodo Radgončani v 1. krogu (19.8.) gostovali v Fazaneriji pri prvoligaški ekipi Mure, ki tukaj igra izven konkurence. Istočasno Radenska Slatina gosti v Radencih vrstnike Tromejnika iz Kuzme.

Nikakor pa ne smemo prezreti, da se v soboto 19. avgusta začenja tudi tekmovanje v III. SNL, vzhod. V 1. krogu novinca v ligi, ekipi ŠNK Radgona in NK Radenska Slatina, gostujeta pri prvih dveh favoritih za naslov, in sicer Radgončani pri NK Lušt Beltinci, Radenčani pa pri NK Odranci. Že v 3. krogu, v soboto, 2. septembra ob 17.30 uri pa je na sporedu prvi sosedski derbi, kajti v Radencih se bosta udarili Radenska Slatina in ŠNK Radgona.


Več v Šport