75-letnica zadnjega dne Lackove čete in Jožeta Lacka

Spominska slovesnost 8. avgusta v nekdanjih zaporih na Ptuju

Filip Matko Ficko, petek, 4. avgust 2017 ob 18:48
Območno združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ptuj povezuje člane na območju: Mestne občine Ptuj in občin Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Podlehnik, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Videm, Zavrč in Žetale ter vabi na spominsko slovesnost 8. avgusta 2017 ob 17. uri na dvorišču nekdanjih zaporov na Ptuju (upravna zgradba Pokrajinskega muzeja) v Prešernovi ulici pod naslovom »Uporni kmet - poslednji boj legendarne čete« v spomin na 75-letnico zadnjega boja Lackove (Slovenjegoriške) čete ter grozljive usmrtitve Jožeta Lacka.

Na spominsko slovesnost skupaj vabita župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in predsednica Območnega združenja borcev za vrednote NOB Ptuj Branka Bezeljak, kajti slovesnost pripravljata skupaj in to v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Ptuj, Policijskim veteranskim društvom Sever Maribor, Društvom generala Maistra Ptuj, Območnim združenjem slovenskih častnikov Ptuj, Klubom brigadirjev Ptuj in Društvom vojnih invalidov Ptuj.

Slavnostni govornik na slovesnosti bo dr. Matjaž Kmecl, podpredsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje