Radgonski lovci pripravili streljanje za Pokal Pomurskega sejma 2017

Ekipno je zmagala LD Negova, posamično pa Vlado Šiško

Prlekija-on.net, sreda, 9. avgust 2017 ob 09:562
Streljanje za Pokal Pomurskega sejma

Streljanje za Pokal Pomurskega sejma

Na svojem strelišču v Hercegovščaku je Lovska družina Gornja Radgona pripravila tradicionalno, 17. tekmovanje v streljanju na leteče cilje – umetne golobe, za ekipe in posameznike. Poleg društvenega nagradnega tekmovanja pa je vzporedno potekalo še tekmovanje za Pokal Pomurskega sejma, v okviru 55. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma Agra 2017, ki bo med 26. in 31. avgustom v Gornji Radgoni. Na zanimivem tekmovanju je nastopilo deset ekip, posamično pa je v trojnem programu nastopilo nekoliko manj tekmovalcev, kot so pričakovali, le okoli 60 lovcev in strelcev, ki so večinoma dosegli več kot solidne rezultate.

Nagradno društveno tekmovanje, katerega se je udeležilo tudi največ strelcev, je pripadlo Marku Miljeviču (LD Radenci), v lovskem stavu za pokal Agre 2017, pa je veliki pokal Pomurskega sejma za zmago pripadel Vladu Šišku (LD Negova), tudi v ekipni konkurenci je slavila Lovska družina Negova, torej spet ekipa, v kateri je bil Vlado Šiško.

Tudi sploh so bili najuspešnejši člani LD Negova, kajti po koncu uradnega dela tekmovanja je potekala še ekshibicijska tekma dvojic, ki so odločali o tem, komu bo pripadel pečen odojek. S tesnim naskokom je slavila naveza Zdravko Bratuša – Aleš Gibičar (LD Negova), ki je hrustljavega prašiča, sponzorjev družine Benko, razdelila s kolegi. Sicer pa so, po celodnevnem druženju in tekmovanju, lepe pokale, ki jih je prispeval Pomurski sejem, in praktične nagrade najboljšim posameznikom in ekipam, podelili aktualni starešina in predsednik LD Gornja Radgona, Milan Kolarič, častni predsednik Janez Kralj, ter referent za strelstvo Anton Benko, ml.

Končni vrstni red, društveno tekmovanje LD Radgona: 1. Marko Miljevič (LD Radenci), 2. Alojz Majcen (LD Mala Nedelja), 3. Gabriel Vučko (LD Apače), 4. Koloman Pojbič (LD Križevci na Goričkem), 5. Vlado Šiško (LD Negova), 6. Stanko Ficko (LD Cankova), 7. Anton Benko (LD Gornja Radgona), 8. Franc Gumilar (LD Ivanovci), 9. Tomaž Šišernik (LD Mala Nedelja), 10. Danilo Weindorfer (LD Videm) itd.; Pokal Pomurskega sejma: 1. Vlado Šiško, 2. Anton Korošak (oba LD Negova), 3. Franc Tomanič (LD Mala Nedelja) itd.; Ekipno: 1. LD Negova (Vlado Šiško,  Blaž Rojko, Anton Korošak, Aleš Gibičar, Bojan Likovič), 2. LD Mala Nedelja, 3. LD Križevci pri Ljutomeru itd.


Več v Šport