Prlek želi s prijateljem zagnati prvi slovenski pub brez telefonov

S projektom Koliba kontejner pub, želita ladijski kontejner spremeniti v gostinski lokal, v katerem bi gostom pozornost odvrnila od mobilnih telefonov in jih tako pripravila do tega, da bi si več časa vzeli drug za drugega

Prlekija-on.net, nedelja, 13. avgust 2017 ob 20:254
Koliba kontejner pub

Koliba kontejner pub

Prijatelja in sošolca, Matej Vinkovič iz Veržeja in Jaka Brdnik, sta se na študiju medijskih komunikacij odločila, da svoj izhod iz brezposelnosti najdeta v izvirni poslovni ideji, saj želita s projektom Koliba kontejner pub, ladijski kontejner spremeniti v gostinski lokal, v katerem bi gostom pozornost odvrnila od mobilnih telefonov in jih tako pripravila do tega, da bi si več časa vzeli drug za drugega.

V njunem pubu bi tako obiskovalci imeli svoje pametne telefone zaklenjene v posebnih škatlicah, ki bodo vgrajene v mize. Ob naročilu bo osebje škatlico s telefoni zaklenilo, ključ shranilo za točilnim pultom, ob odhodu gostov pa jim bodo škatlice znova odklenili.

Zabojnik, ki ga želita preoblikovati v pub, že imata, do 12. septembra pa morata zbrati 15 tisoč evrov za zagon poslovne ideje. Trenutno sta zbrala nekaj več kot dva tisoč evrov. V kolikor jih do določenega datuma ne zbereta, se bodo sredstva vrnila donatorjem, projekta pa se bosta morala lotiti kako drugače.

Njuna želja je, da bi Kolibo postavila nekje ob slovenski obali ali pa ob kakšni reki oziroma jezeru, v svojem pubu pa bosta ponujala slovensko pivo in vino, domače sadne sokove, uredila pa bi tudi vodovod, da bo iz pipe lahko tekla pitna voda. Koliba bo oprmljena tudi s šankom slavnih, ki bo nosil imena podpornikov projekta.

Sredstva zbirata na platformi množičnega financiranja Adriafund, več o projektu pa lahko izveste tukaj.


Več v Gospodarstvo