Začela se je nova sezona na območju MNZ Murska Sobota

ŠNK Radgona brez težav čez soboško Muro

Prlekija-on.net, torek, 15. avgust 2017 ob 20:49
S tekmami 1. kroga pokalnega tekmovanja se je začela nova nogometna sezona na območju MNZ Murska Sobota. Ekipa ŠNK Radgona je uvodoma morala na težavno gostovanje in sicer k ekipi Mura veterani! Tekma je zaradi zasedenosti igrišča v soboški Fazaneriji, bila odigrana v bližnjih Bakovcih, kjer so radgonski nogometaši brez težav dosegli visoko 4:1 (2:0) zmago in se že uvrstili v osmino finala Pokala NZS na območju MNZ Murska Sobota. Za ŠNK Radgona je dva zadetka dosegel Denis Kolarič, po enega pa Aljaž Kocet in Alen Klobasa, mimogrede pa je tudi za veterane Mure zadel Radgončan, in sicer nekdanji nogometaš NK Radgona, Goran Logar.

Varovanci trenerja Borisa Lazića, so tekmo v Bakovcih začeli odločno in povedli že v 3. minuti, ko je zadel Aljaž Kocet. Naslednji zadetek je sledil v 31. minuti, ko je po podaji Tilna Klobase prvič uspešno zatresel mrežo Denis Kolarič. Tudi v drugem polčasu so Radgončani zaigrali napadalno in z jasnim ciljem, a so prvi zadeli črno-beli, saj je za veterane Mure v 59. minuti zadel Goran Logar, ki je tako znižal radgonsko vodstvo. Vendar se je mlada radgonska ekipa kmalu odzvala in zopet povišala vodstvo v 66. minuti, z novim zadetkom Denisa Kolariča. Za konec je še v 89. minuti zadel Alen Klobasa in tako potrdil zasluženo radgonsko slavje. Po videnem na pokalni tekmi je lahko zadovoljen tudi trener ŠNK Radgona Boris Lazić, ki pričakuje dobro igro svojih varovancev, tudi konec prihodnjega tedna, ko bodo prvič zaigrali v III. SNL, vzhod. Res je sicer, da jih čaka težko gostovanje, in sicer pri enem izmed favoritov v 3. ligi, NK Lušt Beltinci, toda...

Rezultati ostalih odigranih tekem 1. kroga Pokala NZS/MNZ Murska Sobota: Hodoš – Čarda 0:4, Niros Cankova – Cven 1:6, Tromejnik – Aluvar Gančani 3:0, Serdica Kleparstvo Šinko – Rotunda 3:4, Rakičan – Lušt Beltinci 0:3, Kema Puconci – Križevci 4:3, Goričanka – Roma 4:2, Bogojina – Tišina 6:0. Nekaj tekem se igra pozneje.

Podobno kot člani so novo sezono odlično začeli tudi mladinci ŠNK Radgona. Čeprav so gostovali pri prvakih iz minule sezone, v Beltincih, so mladi Radgončani suvereno slavili 2:0 (1:0). V prvem polčasu (3. minuta) je zadel Jan Šoštarec, v drugem (54.) pa Vid Benjamin Krajnc.

ŠNK Radgona je nastopila v postavi: Žan Klemenčič, Uzeir Haljil. Žiga Šipek, Uroš Hamler, Uroš Kaučič, Vid Benjamin Krajnc (od 65. Denis Bračič), Tjan Pučko (od 62.Simon Kerndl), Jure Šadl, Luka Šipek, Jan Šoštarec, Rok Vohar. Trener: Benjamin Krajnc.

Rezultata še dveh odigranih tekem U-19: Ljutomer – Radenci Slatina 2:1, Čarda – Goričanka 6:5. Ostali dvoboji se igrajo pozneje.


Več v Šport