Na vzletišču Veržej počastili spomin na Jožeta Gajserja in Aljaža Cafa

Aeroklub Prlek Ljutomer je pripravil 12. memorial Aljaža Cafa in Jožeta Gajserja

Prlekija-on.net, nedelja, 3. september 2017 ob 09:51
12. memorial Aljaža Cafa in Jožeta Gajserja

12. memorial Aljaža Cafa in Jožeta Gajserja

Aeroklub Prlek Ljutomer je v soboto, 2. septembra, na vzletišču v Veržeju počastili spomin na prleškega pionirja ultralahkega letenja Jožeta Gajserja in njegovega učenca Aljaža Cafa na 12. memorialu.

Pripravili so krajši kulturni program, kjer je nastopila Tamburaška skupina Zlate strune, vse zbrane pa sta pozdravila predsednik Aerokluba Miha Nemec in župan Občine Veržej Slavko Petovar.

Sledilo je prijetno druženje letalcev in drugih gostov ob kosilu, gostje so si lahko ogledali letalne naprave in modele, na voljo pa je bila tudi možnost panoramskih poletov z motornim letalom.

12 let od tragične nesreče
Tragična nesreča se je zgodila 28. julija 2005, ko sta Jože, eden najboljših in najbolj izkušenih slovenskih pilotov ultralahkih plovil, in njegov učenec Aljaž, najmlajši perspektivni član aerokluba, zadnjič vzletela. Aljažu sta ura ali dve manjkali do prvega samostojnega leta oz. laširanja, kot mu pravijo strokovno. A takrat žal ni pomagalo Jožetovo znanje, ne izkušnje niti upoštevanje pravil letenja niti mladost. Zmanjkalo jima je krila, brez krila pa ni bilo vzgona in brez vzgona več ni bilo letenja, samo neizbežen padec v globino...

Od takrat v klubu vsako leto pripravijo memorial, letos je bil že 12.


Več v Družabno