Pričetek namiznoteniške sezone 2017/2018

Sodelovanje na 7.VzPong turnirju v Varaždinu na Hrvaškem

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 4. september 2017 ob 09:16
Pričetek namiznoteniške sezone

Pričetek namiznoteniške sezone

S 1. avgustom so se začele priprave za igralke in igralce namiznega tenisa v obeh prekmurskih klubih: NTK Sobota Murska Sobota in NTK Kema Puconci.

Prvi teden je bil namenjen kondicijski pripravi in opravljena je bila skupaj za obe ekipi v Puconcih pod vodstvom trenerja Keme Mirka Ungerja. Drugi teden priprav se je začel s treningi v dvorani za mizami in kluba sta trenirala vsak v svoji dvorani. 15. avgusta se je s pripravami začelo še v Ljutomeru in tam so igralci Sobote večkrat gostovali na treningih v dvorani ŠIC. Vmes so bile v Ravnah na Koroškem enotedenske reprezentančne priprave, na katere so bili poklicani Luka Norčič, Nuša Vogrinčič in Blažka Harkai (vsi NTK Kema Puconci).

Tudi z neuradnimi tekmovanji se je začelo. Veterani Sobote, Ljutomera in Jelenovega hrama so bili v soboto 26. avgusta v Varaždinu na 7. VzPong turnirju, v nedeljo 27. avgusta pa še mladina soboškega kluba. V dveh dneh je sodelovalo 106 tekmovalk in tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije. Med starejšimi veterani (nad 50 let) je Jože Žekš (Jelenov hram) osvojil 3. mesto. Vojko Gumilar (NTK Sobota) je bil v svoji kvalifikacijski skupini tretji in Darko Fijavž (Ljutomer) v svoji predskupini četrti. Tako se nista uvrstila na glavni turnir. Mitja Županek (NTK Sobota) je pri mlajših veteranih (do 49 let) zasedel 5. mesto. V soboto se je igral tudi Ping-Pong turnir, kjer vsi igralci igrajo z enakimi loparji brez oblog. Lep rezultat je dosegel Vojko Gumilar s 3. mestom, ko je v tekmi za tretje mesto premagal Mitjo Županeka, ki je tako bil četrti. Žekš in Fijavž sta po začetnih zmagah izgubila igre v četrtfinalu. Tovrstni turnir bo v nedeljo 03. septembra v Murski Soboti, s pričetkom ob 14. uri za »3. memorialni turnir Mirka Ungerja st.«.

Lep rezultat sta v nedeljo v Varaždinu med kadetinjami dosegli Anamarija Horvat (letnik 2003) in Damjana Gošnjak Stojko (letnik 2004) z igranjem v polfinalu, kjer sta doživeli tesni poraz in tako osvojili 3. do 4. mesto. Eva Horvat (letnik 2006) je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla 3. mesto in se ni uvrstila na glavni turnir kadetinj (letnik 2003), kot tudi Luka Šantavec (letnik 2006) in Rok Kapun (letnik 2004) pri kadetih. Eva in Luka sta igrala pri kadetih (letnik 2003), kajti vmesne kategorije niso imeli. So pa imeli turnir za letnik 2007 in mlajše, kjer je Marko Matjašec (letnik 2007) v svoji skupini z eno zmago in dvema porazoma zasedel 3. Mesto, a se ni uvrstil na glavni turnir.

Z uradnim turnirjem, z že 48. odprtim prvenstvom Murske Sobote za mladino - »Memorial Mirka Ungerja st.«, se bo začela tekmovalna sezona v Sloveniji. Začetek turnirja, v kategorijah letnik 1999 in mlajši, letnik 2002 in mlajši, letnik 2004 in mlajši ter letnik 2006 in mlajši, bo ob 9. uri v športni dvorani OŠ 3 v Murski Soboti. V nedeljo, 3. septembra pa še za člane-ice in veterane-ke, s »3. memorialnim turnirjem Mirka Ungerja st.« s pričetkom ob 10. uri. Veterani so bili razdeljeni v tri kategorije: do 49 let, 50 - 59 let in nad 60 let ter veteranke do 49 let in nad 50 let. Člani in članice so igrali brez omejitev, kot tudi Ping-Pong turnir (vsi z enakimi loparji: les brez oblog).

Naj za konec še omenimo da sta igralca NTK Ljutomer, Damjana Gošnjak Stojko in Rok Kapun prestopila v NTK Sobota, igralka Tjaša Dervarič pa počiva zaradi poškodbe.


Več v Šport