Že »diha za ovratnik« adventni in božični čas

DOSOR-jeve ustvarjalne delavnice ob sredah in sobotah

Filip Matko Ficko, petek, 8. september 2017 ob 10:18
DOSOR-jeve ustvarjalne delavnice

DOSOR-jeve ustvarjalne delavnice

Na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo v četrtek, 7. septembra, zaradi dežja precej mokro, zato smo se raje odpravili v gospodinjsko skupnost v pritličju, k stanovalkam in stanovalcem gospodinje Mojce Kumlanc.

menovanega dne je namreč slabo (deževno) vreme »sfižilo« predvideni Langaš party na terasi DOSOR-ja, a vrla kuharska ekipa za priljubljeno poslastico stanovalk in stanovalcev ni prikrajšala. Langaš so ocvrli kar v kuhinji ter ga postregli tik po kosilu. In tako so bili pri kosilu, ob pohorskem loncu, vsi deležni kar dveh sladic: poleg kvasenic so se veselili še langaša.

Ob sredah in sobotah, če le ima čas, obišče stanovalke in stanovalce DOSOR-ja v pritličju prostovoljka Renata Plečko Radman iz Radenec, ki se ukvarja z unikatnimi izdelki. Toda tokrat se je napovedala za četrtek in tudi mi smo, ker je odpadel Langaš party, odšli na obisk, da vidimo, kaj ustvarjajo. Stanovalke in stanovalce smo »zmotili« pri lepljenju različnih okrasnih predmetov iz kokic, pa tudi njihovi obeski iz slanega testa so  nekaj posebnega. Toda pravzaprav vsi izdelki, ki smo jih videli in poslikali, opominjajo na bližajoči se adventni in predbožični čas v enajstem in dvanajstem mesecu.


Več v Kultura in izobraževanje