V požaru nastalo za okoli 70 tisoč evrov škode

Pod šotorom so bile zložene okrogle bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. september 2017 ob 07:39
Požar v Markovcih, foto: PGD Stojnci

Požar v Markovcih, foto: PGD Stojnci

Kriminalisti Policijske uprave Maribor so v soboto zjutraj obravnavali požar v naselju Markovci. Pri ogledu kraja požara in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 9. septembra, okoli 2.00 ure zagorelo pod pokritim montažnim skladiščnim šotorom velikosti 18 x 9,30 x 6 m.

Pod šotorom so bile zložene okrogle bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki in sicer: traktorska sejalnica znamke Amazone D8-25 Special, transportni polž za žito dolžine 10 m, Ø 100, traktorska rotacijska kosa znamke Baumvell, tip Z041/2, traktorska pnevmatska sejalnica znamke OLT, tip PSK -4, in traktorska prikolica znamke Farmtech, tip ZDK 1800, ki so jih pred ognjem umaknili domači in so delno poškodovani.

Pri samem ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da je požar nastal v notranjosti pokritega šotora in sicer na sredini, od koder se je enakomerno razširil na vse strani po balah slame in sena in v nadaljevanju na cerado, ki se je zaradi visoke temperature pričela taliti in padati na slamo in seno.

Po nestrokovni oceni je 27-letni lastnik oškodovan za okoli 70 tisoč evrov. Policisti vzrok požara še preiskujejo.



Več v Črna kronika