V Mariboru prišlo do množičnega pretepa med navijači

Policisti so vzpostavili javni red in mir ter pridržali 18 gostujočih in do streznitve enega domačega navijača

Prlekija-on.net, četrtek, 14. september 2017 ob 13:115
Izgredi v Mariboru

Izgredi v Mariboru

Poročali smo že o ukrepih policije, ki so jih izvedli v povezavi z varovanjem nogometne tekme pred, med in takoj po tekmi. Kasneje oz. ob 1.15 so policisti bili obveščeni, da je na Poštni ulici v Mariboru prišlo do množičnega pretepa med navijači. Policisti so vzpostavili javni red in mir ter pridržali 18 gostujočih in do streznitve enega domačega navijača. Domačemu navijaču so policisti izdali plačilni nalog. Obravnavali so tudi škodo, ki je ob pretepu nastala na lokalih v tej ulici.

Iz UKC Maribor so bili obveščeni tudi o domačinu, ki je pri njih poiskal zdravniško pomoč, ker mu je ob tem, ko je po zaključku nogometne tekme zapuščal stadion v smeri Gosposvetske ceste, iz neznane smeri v glavo priletela steklenica in ga poškodovala. Utrpel je lahke telesne poškodbe.

Obveščeni so bili tudi o poškodovanju osebnega avtomobila na Gosposvetski cesti v Mariboru. Neznani storilec je namreč včeraj, med 19.30 in 23.30 razbil steklo zadnjih levih vrat osebnega avtomobila in s tem lastnico oškodoval za okoli 150 evrov. Ker oškodovanka ni podala predloga za pregon bodo policisti sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

V spodnjem videu so posnetki, ki so nastali še pred tekmo.

Ker organizator ni zagotovil ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju, bodo policisti PP Maribor I izvedli hitri postopek zoper organizatorja prireditve in njegovo odgovorno osebo.

Opozorila policije ne zaležejo
Včeraj, okoli 20.40 je 68-letni moški na južni ploščadi stadiona Ljudski vrt v prodajo ponujal komplet vstopnic za ogled vseh treh tekem skupine E v Ligi prvakov, ki bodo odigrane v Mariboru. Med tem ga je obstopilo okoli 20 oseb, ki so po njegovem prepričanju dajale videz navijačev Viol. Dva izmed njih sta pristopila do njega, ga prijela za roki, mu jih razširila, tretji pa ga je pretipal in mu iz notranjega žepa odtujil komplet opisanih treh kart. Vstopnice za včerajšnjo tekmo, ki jo je imel ločeno v drugem žepu, niso našli.

Oškodovali so ga za 75 evrov. Očitno je oškodovanec opozorila policije, naj ne prodajajo vstopnic na takih mestih, preslišal.


Več v Črna kronika